Gyorshír: Leköpték és fejbevágták Papp Réka Kingát, mert nem tetszett a könyve

Az újságírót egy budapesti vendéglátóhelyen bántalmazták teázás közben.

Keveseknek kell bemutatni Papp Réka Kingát, aki igazán sokoldalú személyisége a közéletnek: újságíró, előadó, műsorvezető, érdekvédő, aktivista, és épp a hetekben jelent meg szexmunkásokról szóló riportkönyve, amely miatt most fizikai támadás érte.

Papp Réka Kinga / fotó: Facebook

Az inzultust maga Papp Réka Kinga (továbbiakban: PRK) írta le a Facebook-oldalán, eszerint kedden este egy kollégájával teázott egy VII. kerületi vendéglátóhelyen,

“amikor odajött az asztalunkhoz Bajusz Orsolya botrányművész”

A támadó fura mosollyal kiabálni kezdte: “A könyved egy szégyen! Egy szégyen!”

PRK megjegyezte, hogy jó lenne ezt abbahagyni, mire megkapta:

„Tudod, mi vagy? Egy Rózsadombra felkapaszkodott nyíregyházi kis senki vagy”

Majd a támadó “további szitkokat eresztett meg mellé. Persze le is kurvázott.– írja PRK, aki ezután megkérte az inzultáló nőt, hogy távozzon.

Bajusz Orsolya erre további szitkok között leköpte az újságírót. Papp Réka – saját elmondása szerint – ezután a nő vállára tette a kezét és az ajtó irányába mutatva azt mondta neki, hogy menjen ki.

“Orsolya erre rángatni kezdett, majd a szatyrával fejbe vágott, és végül újra leköpött”

– írja PRK, végül a pultos segített leszerelni a támadót.

Az újságíró a támadás után megmosakodott, majd hazament és gondolkodott rajta, hogy megírja-e a történetet. Hogy miért döntött az igen mellett, azt azzal magyarázza:

“A történet neuralgikus pontja, hogy Bajusz Orsolya a Budapesti Corvinus Egyetem szociológus doktori hallgatója. Éppen emiatt üdvösnek tartanám, ha a BCE megfontolná, valóban jár-e állami ösztöndíj és tanítással is járó státusz olyan embernek, aki kocsmai verekedésekre adja a fejét ideológiai nézeteltérések miatt (vagy bármi másért).”

Papp Réka Kinga szerint a nőnek “nem ez az első ilyen megmozdulása”, és leír több korábbi fizikai atrocitást.

A feltételezett támadónak, Bajusz Orsolyának egyébként – ha értékelhető művészi vagy tudományos teljesítménnyel nem is – de egy korábbi fizikai atrocitással már sikerült felküzdenie magát a hírekbe: a 24.hu idén januárban arról írt: egy kiállítás-megnyitón nekirontott egy transznemű nőnek.

Bajusz idén májusban egy hosszú gyalázó cikket írt a Kettős Mérce blogra, amelyben az egyik legklasszabb és legtisztességesebb emberjogi Facebook-csoportot, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene nevűt ócsárolta.

A feminista szcénában emellett nyílt titokként kezelik, hogy álnéven ő írt több szélsőségesen transzellenes cikket az LMP blogjára, az Ungár Péter égisze alatt működő Reflektor blogra.

Papp Réka Kinga teljes beszámolóját a keddi incidensről itt olvashatod.

A bántalmazott újságírónak jobbulást kívánunk.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!