Eldobod az agyad, olyan kínos: Szexista interjúban alázták meg a sportriporternőt

A Nemzeti Sport újságírója egyetlen szakmai kérdést sem tudott feltenni Berkesi Juditnak, az MTVA sportriporterének; az interjúban inkább azt firtatták, melyik férfi kezdett ki a „csinos hölggyel”, és kik kérték el a telefonszámát.

„Annyi szép munka van, énekelhetne bárban, dolgozhatna szövőgyárban, működtethetne körhintát, de ön inkább megmártózik a futball világában”

– paródiának nem lenne rossz, ám a fenti egy konkrét bekezdés Sinkovics Gábor ma napvilágot látott interjújából, amelyben Berkesi Judit sportriportert faggatta.

Ha ettől a felütéstől még nem önt el a szekunder szégyen, a folytatás még kínosabb: Berkesit a futballt és újságírást érintő ügyekben nem sikerült megszólaltatni, ehelyett egymást érik az arcpirítóan tufa és egysíkúan szexista kérdések.

Berkesi Judit / fotók: Facebook

A Nemzeti Sport munkatársa már az első kérdésben világossá tette, a nőket leginkább a konyhában szokta meg, és azt is fontosnak tartotta megjegyezni, ő személy szerint milyen viszonyt ápol velük:

„Emlékeim szerint a hölgyekkel folytatott beszélgetésekben inkább a tésztaszűrő került szóba, de látom a tendenciát a női futball fejlődésével kapcsolatban. Jóllehet szenvedélyes kapcsolat fűz a futballhoz és a nőkhöz is. De külön…”

Berkesi Judit derekasan állta a sarat:

„Mindig próbáltam elérni, hogy a sportriportert lássák bennem, ne a nőt. (…) Sohasem játszottam a szakértőt, de mindig igyekeztem szakmailag is felkészülni a munkára”

– hangsúlyozta, de mindhiába, az újságírónak ezután sem sikerült túllépnie alanya külsején: leginkább arról faggatta, hogy

  • kivel jár, és az illető féltékeny-e,
  • komolyan veszik-e az edzők,
  • pontosan milyen jellegű kapcsolat fűzi Bernd Storckhoz,
  • gyakran rányomulnak-e,
  • Claude Makele valóban elkérte-a telefonszámát,
  • mit szól, hogy a svájci lapok vonzó szőke hölgyként említik.

(Az interjú teljes anyagán itt lehet szörnyülködni.)

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek