Szökésben lévő exfideszes képviselő segíthette Bróker Marcsikát

Egy volt fideszes politikus lehetett a 20 milliárd forintos csalással gyanúsított D. Sándorné, azaz Bróker Marcsi támasza a Belize-i bujkálása alatt – írja a Blikk.

fotó: Wéber Zsolt / Blikk

Mint ismeretes a Kun-Mediátor Kft. ügyvezetője 2015 tavaszán oldott kereket Karcagról, miután bedőlt a piramisjátéka. Nagyjából ezer károsult üti a lába nyomát.

Bróker Marcsi ugyan egymaga vágott neki az ismeretlen karibi szigetvilágnak, hamarosan azonban komoly segítője akadt. A Blikk információja szerint nem más, mint

Czibula Csaba, korábbi erzsébetvárosi fideszes képviselő, a Hunvald-ügy érintettje,

aki 2008-ban szökött meg az őrizetbe vétel elől. A gyanú szerint 2003-ban és 2004-ben nyolcmilliónyi kenőpénzt fogadott el, hogy cserébe támogassa a helyi ingatlanértékesítésekről szóló előterjesztéseket.

Czibula először a horvátországi nyaralójában bujkált, onnan Mexikóba szökött (nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, de Mexikóval nincs kiadatási egyezményünk, ahogy a szomszédos Belize-zel sem). Marcsika érkezésekor már komoly helyismerettel rendelkezhetett.

Persze, mint minden történetben, ebben is van egy romantikus szál. A Blikk úgy értesült, hogy Czibula nem csupán anyagilag segítette Marcsikát, hanem egyfajta lelki támaszként is szolgált a magányos, otthonától távol került asszonynak.

Amikor azonban D. Sándornénak elfogyott a pénze és megpróbálta ott folytatni, ahol Karcagon abbahagyta, az már sok volt neki. Czibula megszakította a kapcsolatot, Marcsika pedig hamarosan le is bukott.

Valódi Hírek