Kiderült: Bécsben dolgozik az a magyar orvos, aki az első tüdőátültetést végezte koronavírusos betegen

Magyarországról azért jött el, mert úgy látta: szakmailag vállalhatatlanok a körülmények.

A magyar Lang György végezte Bécsben a világ első tüdőátültetését aktív vírusfertőzött betegen – írja a Válasz Online.

A Bécsi Orvostudományi Egyetemet Klagenfurtból keresték meg, mert egy 45 éves, kétgyerekes családanyát már hat hete tartottak műtüdőn,

élet és halál között lebegett,

de a vírus még mindig megtalálható volt a szervezetében.

A Lang Györgyékhez került beteg nagyon súlyos állapotban volt. A vírus akkora pusztítást végzett, hogy a tüdejébe már csak 20 milliliter levegőt lehetett bepréselni a lélegeztetőgéppel, holott legalább négyszáz milliliterre lett volna szükség.

A betegnek gyakorlatilag már nem volt tüdeje, ám valamennyi vírustesztje pozitív volt.

Az orvos elmondása szerint a betegük ébredezőfélben van, már észleli a külvilágot, az új tüdeje jól működik, a vírust már legyőzte, de a felépülése, a normál életbe való visszatérése hosszú lesz. Azóta már olasz orvosok is végrehajtottak hasonló operációt.

Lang György számos magyar beteget operál Bécsben, mert őket Magyaroszágon nem tudják megműteni, nincs hozzá elég szakember – mondta el az interjúban.

Korábban kínai orvosok is csak úgy vállaltak tüdőtranszplantációt két koronavírusos betegnél, hogy megvárták, amíg a szervezetben már nem volt megtalálható a kórokozó. Attól tartottak ugyanis, hogy a vírus azonnal megtámadja az új tüdőt.

Valódi Hírek