Csányi Sándor gennyesre keresi magát a céggel, amit elhappolt Bige László elől

Soha nem elég.

Egyetlen év alatt 4,4 milliárd forint nyereséget hozott Csányi Sándor legnagyobb agrárérdekeltsége, a KITE Mezőgazdasági Zrt.

Ez 200 millióval több az előző évinél, és a cég forgalma is bő 10 milliárddal, 301 milliárd forintra nőtt egy év alatt.

Csányi azonban még a nyereségnél jóval több pénzt vehet ki a a mezőgazdasági integrátorból, ugyanis a közgyűlés (lényegében Csányi három cége) úgy döntött, hogy az eredménytartalékból „részvényenként 84 830 forint, azaz összesen

12 579 440 700 forint

osztalék kerül kifizetésre”.

Ez a 12 milliárd majdnem háromszor több a tavaly megtermelt nyereségnél, de van honnan kivenni, mert az eredménytartalékban a múlt év végéig több, mint 42 milliárd forintot halmoztak fel.

A KITE az a cég, amelyet egy másik milliárdos, Bige László műtrágyakirály orra elől szerzett meg Csányi néhány éve, egy csúnya trükkel.

Bige lemaradt az üzletről, az ország legnagyobb mezőgazdasági integrátora az ellenlábasa érdekeltségébe került, és ez azt is jelenti, hogy Bige műtrágyagyárainak a felvevőpiaca is ennyivel szűkült.

A két milliárdos közül egyértelműen Csányi áll jobban, sőt Bigének a válság mellett a hatóságokkal is hadakoznia kell.

Mint megírtuk: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolja, és börtönbüntetést kér Bigére.

(via 24.hu)

Valódi Hírek