DK: Orbán bosszút áll az önkormányzatokon

Sértődött zsarnokocska helyett viselkedjen miniszterelnökként.

Orbán Viktor eméssze meg végre az önkormányzati választás eredményét és vonja vissza az önkormányzatokat sújtó megszorításokat! – követelik a budapesti DK-s polgármesterek.

A kedden bejelentett jövő évi költségvetésből derült ki, hogy a járványra hivatkozva bevezetett, önkormányzatokat sújtó

kormányzati megszorítások maradnak a járvány után is.

A kormány továbbra is elvonja a kerületektől és a településektől a gépjárműadót, és megnégyszerezi a Budapestet és a kerületeket terhelő szolidaritási adót.

A kormány eddig sem vette ki a részét a törvény által előírt módon a védekezés önkormányzatokat érintő költségeiből – áll a közleményben. Sőt:

a járvány alatt megszorítás megszorítást követett.

A költségvetési javaslatból az látszik: a kormányzat visszaél a hatalmával, és pártpolitikai alapon

bosszút áll az önkormányzatokon.

Mi, a Demokratikus Koalíció fővárosi polgármesterei emlékeztetjük Orbán Viktort: minket a budapesti polgárok, a fővárosban élő magyar emberek választottak meg. Azt követeljük a miniszterelnöktől, hogy eméssze meg végre a tavalyi önkormányzati választás eredményét, pártja vereségét, és vonja vissza az önkormányzatokat sújtó megszorítást!” – írják közleményükben a DK polgármesterei.

Emlékeztetjük a miniszterelnököt: döntései nem az ellenzéki politikusok, hanem több millió ember ellen irányulnak. E forrásokat a szociális segélyekből, a vállalkozóknak nyújtott kedvezményekből, az emberek ellátásából tervezik elvenni.

Nem kérünk mást, csak hogy sértődött zsarnokocska helyett viselkedjen miniszterelnökként: ne akarjon magyar embereket, településeket, kerületeket pártpolitikai alapon büntetni!” – áll a Demokratikus Koalíció közleményében, amelyet dr. Kiss László, a III. kerület polgármestere, Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere, Dr. László Imre, a XI. kerület polgármestere, Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere és Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere írt alá.

Valódi Hírek