Ilyen nincs: Kásler már letagadja, hogy ő parancsolta meg a kórházkisöprést

Most akkor ki hazudik?

Interjút közölt Kásler Miklós emberierőforrás-miniszterrel a kormánypárti Demokrata című hetilap. Kásler arról beszél:

nem igaz az, hogy ki kellett üríteni a kórházi ágyakat.

Ilyen utasítás soha nem hangzott el. Az orvosoknak a kezelés és az intenzív ellátás bővítésének a feltételeit kellett biztosítaniuk” – állítja az emberminiszter.

Hogy az orvosok melyik betegeket küldték haza, nem a kormány, hanem az orvosok felelőssége volt – mondta a miniszter.

Nem a minisztérium döntött a betegek kezeléséről, hanem a szakmai kollégium, amelynek 62 tagozata van, mert ennyi orvosi szakmát tartunk nyilván. Ezek dolgozták ki azokat az ajánlásokat, amelyek alapján el tudta dönteni az orvostársadalom, melyik betegség kezelését lehet átmenetileg elhalasztani, és melyikét nem” – mondta Kásler.

A miniszter bírálta azokat az orvosokat, akiknek nem tetszik, ahogyan a minisztériumát vezeti.

Azt mondta: az orvostársadalom döntő többsége „hősiesen helytáll”.

De vannak közöttünk olyanok, akik nem szimpatizálnak a kormánnyal, és ha módjuk van rá, annak hangot is adnak, akár anonim módon, az ellenzéki pártokon és a sajtón keresztül” – mondta a miniszter.

Kásler arról is beszélt, hogy miért rúgott ki kórházigazgatókat. Szerinte ezek az emberek olyan komoly hibákat követtek el, hogy mérlegelési lehetősége sem volt, muszáj volt meneszteni őket.

A miniszter szerint a koronavírus-járványnak még nincs vége, és mivel messze még a védőoltás kifejlesztése,

a legrosszabbra kell felkészülni.

A miniszter szerint ok nélkül került az ellenzék célkeresztjébe, de hozzátette: „Nem hagyom, hogy provokáljanak, hogy kizökkentsenek a lelki nyugalmamból. Ezért őszinte meggyőződéssel mondhatom, hogy alvilági mesterkedésekkel nem lehet éket verni a kormány tagjai közé.

Valódi Hírek