Mészáros Lőrinc az ország második legnagyobb bankját akarja megalapítani

Soha nem elég.

Közös pénzügyi holding társaság létrehozásáról írt alá szándéknyilatkozatot a Magyar Takarékszövetkezeti Bank és az MKB Bank.

Mészáros Lőrincnek már most 48 százalékos tulajdonrésze van az MKB-ban. A bank egyharmadát egy szolnoki magánszemély tulajdonában lévő magántőkealap vette meg tavaly Mészáros üzlettársától, Szíjj Lászlótól.

A Takarékszövetkezeti Bankot pedig az a Vida József irányítja, aki egyben a TV2 tulajdonosa is, és a 444.hu szerint olyan régóta ismeri Mészáros Lőrincet, hogy még személyesen ő kötötte be náluk a gázt, amikor „Mészáros Lőrinc”, Orbán Viktor barátja még gázszerelő volt.

A szándéknyilatkozat szerint a két bank egyenlő tulajdonrésszel hozza létre Magyar Bankholding Zrt. néven a pénzügyi holding társaságot.

A cég leendő vezérigazgatója Vida József lenne. Az alapítási engedély iránti kérelmet május végén nyújtják be a Magyar Nemzeti Bankhoz.

A Takarékbank és az MKB összesen 1,3 millió ügyféllel, 840 bankfiókkal, 4300 milliárd forintos mérlegfőösszeggel, 2600 milliárd forintos hitelállománnyal és 3100 milliárd forintos betétállománnyal rendelkezik.

A két bankcsoport fúziójával a magyar bankszektor második legnagyobb mérlegfőösszegű univerzális kereskedelmi bankja jöhet létre az OTP Bank után.

(MTI/444.hu)

Valódi Hírek