Az újbudai momentumosok minden lépcsőház ajtajára kiplakátolják, hova fordulhatnak a családon belül erőszak áldozatai (+videó)

Reméljük, Kövér László nem szedeti le őket egyesével.

A karantén időszaka sajnos a családon belüli erőszaknak is melegágya: minden kutatás szerint megugrott az ilyen jellegű bejelentett esetek száma.

Nem véletlenül kezdeményezte Dobrev Klára az Európai Bizottságnál, hogy minél előbb tegyék kötelezővé az Isztambuli Egyezmény ratifikációját az egyes tagállamokban: a kezdeményezést tegnapig már 123 EP-képviselő írta alá.

Az ellenzéki vezetésű XI. kerületben (Újbudán) pedig a momentumos alpolgármester, Orosz Anna vezetésével az önkormányzati képviselők tájékoztató plakátokat helyeznek ki a társasházak ajtajaira arról, hová fordulhatnak segítségért az áldozatok.

Erről Donáth Anna EP-képviselő osztott meg videót, aki szintén részt vett a plakátolásban:

Plakátolás Újbudán – Védjük meg a családon belüli erőszak áldozatait!

A karantén időszaka alatt, a zárt ajtók mögött sokszor komoly, családon belüli agresszió marad mindannyiunk számára láthatatlan.Orosz Anna momentumos alpolgármesterrel és a Momentum újbudai képviselőivel tegnap plakátokat helyeztünk ki a társasházakra, hogy minél többekhez eljusson: van hova fordulniuk, ha otthon agressziót tapasztalnak. Vigyázzunk és figyeljünk egymásra!

Közzétette: Donáth Anna – 2020. május 12., kedd

.

Valódi Hírek