Már 123 EP-képviselő írta alá Dobrev Kláráék követelését, hogy az Unió kötelezze a tagállamokat az Isztambuli Egyezmény bevezetésére

A karantén idején tovább nőtt a családon belüli erőszak, sürgős lenne a hatékony fellépés.

Az Európai Parlament 123 képviselője írta alá azt a Demokratikus Koalíció által jegyzett, az Európai Bizottságnak címzett levelet, melyben aggodalmukat fejezik ki, hogy a koronavírus-járvány idején a tagállamokban drámaian nőtt a családon belüli erőszak – számol be a 24.hu.

A levélben az áll: meggyőződésük, hogy a tagállamoknak és a bizottságnak különleges intézkedéseket kellene bevezetnie a családon belüli erőszak áldozatainak hatékony védelméhez.

Példaként említik, hogy Franciaországban 32 százalékkal emelkedett egy hét alatt a családon belül elkövetett erőszak száma, a magyar kormány pedig a veszélyhelyzetet kihasználva utasította el az Isztambuli Egyezményhez való csatlakozást.

A levél aláírói azt kérik, hogy a probléma súlyossága miatt az Európai Bizottság megfelelő intézkedéseket hozzon a tagállamokban történő családi erőszak visszaszorításáért és minden kormánynak

tegyék kötelezővé

az Isztambuli Egyezmény ratifikálását az állampolgárok alapvető jogainak megvédése érdekében.

Valódi Hírek