Molnár Csaba az Európai Bizottsághoz fordul az Orbánék által kisajátított magáncég miatt

Ilyen nincs egy jogállamban.

Mint arról az elsők között beszámoltunk: a magyar kormány – az önmagának megszavazott korlátlan felhatalmazással élve – pénteken állami felügyelet alá vette a debreceni Kartonpack Dobozipari Nyrt. -t.

Az önkényesen átvett magáncég vezetőségét szombatra villámsebesen leváltotta a céghez kirendelt kormánybiztos.

Juhász Edit a cég számlái felett is átvette az irányítást, emellett

  • a Kartonpack igazgatósági elnökének és vezérigazgatójának határozatlan időtartamra Uszkay-Boiskó Sándort (ő tavalyig az MFB igazgatóságának tagja volt),
  • az Igazgatóság tagjának pedig Hutiray Gyula Árpádot (korábban fideszes önkormányzati képviselő volt Erzsébetvárosban), Vass Viktóriát, Jakab Lászlót, Mancsiczky Lászlót (fideszes ügyvéd, Kósa Lajost is ő képviselte a sajtóperekben) nevezte ki.

Az eset miatt Dr. Molnár Csaba, a DK brüsszeli képviselője az Európai Bizottsághoz fordul.

„Megmutatta igazi arcát Orbán teljhatalma. Alighogy átvett az állam egy debreceni magáncéget, rögtön menesztették a menedzsmentet, és fideszes pártkatonákat ültettek a helyükre. Orbán semmilyen kontrollt nem ismer, ez világosan látszik.

Senkinek ne legyen kétsége: a saját maguknak megszavazott teljhatalommal Orbánék folyamatosan és egyre durvábban fognak visszaélni! Az Európai Bizottsághoz fordulok.”

– közölte az ellenzéki képviselő.

Megmutatta igazi arcát Orbán teljhatalma. Alighogy átvett az állam egy debreceni magáncéget, rögtön menesztették a…

Közzétette: Dr. Molnár Csaba – 2020. április 19., vasárnap

 

Valódi Hírek