Gyurcsány kifakadt: Orbán ne tagadja le az EU 2000 milliárd forintos támogatását! (+videó)

Hanem használja fel arra, hogy az elbocsátott vagy fizetés nélküli szabadságra küldött emberek kieső jövedelmének 80 százalékát pótolja belőle.

Három kategóriába sorolta a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tennivalókat keddi videójában a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc szerint

  • járványügyi, egészségügyi
  • munkahelyvédelmi, keresetvédelmi
  • és gazdaságvédelmi

intézkedéseket kell most hozni.

Az egészségügyi intézkedésekről szólva elmondta: ma is hiányoznak a tömeges tesztelések, miközben ez a legfontosabb intézkedés ahhoz, hogy elkülönítsük a betegeket az egészségesektől, és ezzel fékezzük a járvány terjedését.

Emellett a legszélesebb körben biztosítani kell a védőfelszereléseket és a kórházi berendezéseket.

A munkahelyvédelmi, keresetpótló intézkedésekről szólva Gyurcsány elmondta: lassan mi vagyunk az utolsó ország Európában, amelyik ezen a téren lényegében még nem tett semmit.

A DK elnöke hangsúlyozta: az Európai Unió szokásától eltérően gyorsan döntött, és

2000 milliárd forintot

Magyarország rendelkezésére bocsátott.

Miért nem használja fel a kormány ezt a pénzt arra, amire adták? – kérdezi Gyurcsány, aki szerint két eset lehetséges:

1.) Orbánék azért tagadják, hogy ez a pénz a rendelkezésre áll, hogy tovább folytathassa az Unió-ellenes hergelést, azt hazudva, hogy az EU nem segít.

2.) Ezt a pénzt arra tartogatják, hogy – ahogy korábban is – a saját érdekkörükben költhessék el, a saját oligarcháik gyarapítására használják fel.

„Szeretném hinni, hogy egyik sem igaz, bár ebben kevés a bizalmam” – tette hozzá Gyurcsány.

Az Uniótól kapott 2000 milliárd forint hatalmas pénz – hangsúlyozta a DK elnöke.

Ennek érzékeltetésére elmondta: ha minden negyedik ember elveszítené az állását a koronajárvány miatt, ez a pénz arra lenne elég, hogy az ő kieső jövedelmük 80 százalékát 6 hónapon keresztül biztosítani lehet belőle.

Gyurcsány felszólította a kormányt, hogy minden munkavállalónak, aki részben vagy egészben elveszítette állását a járvány miatt, vagy fizetés nélküli szabadságra küldték, fizessék ki az elmaradt jövedelem 80 százalékát, ahogy azt sok más országban is teszik.

Ha már Orbán nem segített a magyarokon, legalább hagyja, hogy az EU segítsen!

Orbán Viktor ne tagadja le az EU 2000 milliárd forintos támogatását, hanem költse egészségügyre, munkahelyekre és fizetésekre! Ha már ő nem segített a magyarokon, akkor legalább hagyja, hogy az EU segítsen!Kövesd élőben, és oszd meg Gyurcsány Ferenc online sajtótájékoztatóját! 🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2020. március 31., kedd

.

Valódi Hírek