Koronavírus: Nyílt levelet írtak Orbánnak a mentődolgozók

Elegük van, hogy nevetséges fizetésért végeznek kőkemény munkát.

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) arra kéri Orbán Viktort, hogy gondoskodjon a nagy kockázatot vállaló mentők, orvosok, ápolók és az őket kiszolgáló műszaki személyzet kiemelt biztonságáról és illetményük – a többlépcsős bérfejlesztésen felüli –

soron kívüli, jelentős mértékű emeléséről.

Az MOMSZ levélben fordult a miniszterelnökhöz, a dokumentumot a Facebook-oldalukon is közzétették.

Mint írják: a humánjárvány megelőzése, következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet az egészségügyi dolgozóktól, különösen a mentődolgozóktól

rendkívüli erőfeszítést igényel.

Most a kormányon a sor, hogy soron kívül gondoskodjon a nagy kockázatot vállaló mentődolgozókról, orvosokról, ápolókról, valamint azokról a műszaki területen dolgozókról, akik a háttérben biztosítják munkájuk zökkenőmentes ellátását.

A teljes levelet itt találod:

.

Szintén fizetéskiegészítést sürgetett az egészségügyi dolgozóknak Gyurcsány Ferenc.

Mint a DK elnöke elmondta: ezekben a napokban a legnehezebb dolga az egészségügyben dolgozóknak van. Éjt nappallá téve a frontvonalon küzdenek értünk, emberi életeket mentenek, megérdemlik, hogy a közös pénzünkből elismerjük a munkájukat.

Az egészségügyi dolgozók kapjanak fizetés kiegészítést!

Az egészségügyi dolgozók éjt nappallá téve a frontvonalon küzdenek értünk. Emberi életeket mentenek.Azt javaslom a kormánynak, hogy legalább egy egyszeri fizetés kiegészítéssel segítse őket. Mert megérdemlik.

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2020. március 20., péntek

.

Valódi Hírek