Karácsony azt kéri Orbántól: Adjon neki engedélyt a nem létfontosságú üzletek bezárására

Másképp már nem lehet megfékezni a járványt.

Karácsony Gergely vasárnap azt kezdeményezte, hogy a kormány tegye lehetővé a települési polgármestereknek, Budapesten pedig a főpolgármesternek a nem létfontosságú boltok, üzletek nyitva tartásának korlátozását, szükség esetén a bezárás elrendelését.

A főpolgármester a közösségi oldalán azt írta: a járványveszély egyre súlyosabbá válásával az európai nagyvárosokban sorra születnek meg a lakosság alapvető igényeinek kielégítéséhez nem szükséges

üzletek bezárását

célzó intézkedések, mivel ezek alkalmasak lehetnek a nem feltétlenül szükséges találkozások számának csökkentésére és a koronavírus terjedésének lassítására.

Karácsony Gergely kezdeményezése vonatkozna az üzletek nyitva tartásának korlátozására, illetve bezárására, leszámítva a napi fogyasztási cikkeket értékesítő üzleteket, dohányboltokat, benzinkutakat, valamint a gyógyszertárakat, a postákat és a bankokat.

Karácsony szerint a katasztrófavédelemről szóló törvény megteremti annak lehetőségét, hogy a kormány a veszélyhelyzet idejére a polgármesterek számára lehetővé teszi az üzletek nyitva tartásának szabályozását, illetve korlátozását.

Mindez lehetővé tenné azt is, hogy a települési sajátosságokra figyelemmel differenciált szabályozás segítse elő a járványveszéllyel szembeni fellépést – közölte.

Hozzátette: a fővárosban ezt a hatáskört a főpolgármesterre bízná.

Karácsony Gergely teljes posztját itt találod:

Készüljünk a legrosszabbra, hogy elkerülhessük a legrosszabbat – meggyőződésem, hogy most így kell eljárnunk. Emberi…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. március 15., vasárnap

.

Valódi Hírek