Baj van: Romlott az egyik idős magyar koronavírusos beteg állapota

A 70 éves férfit intenzív osztályon kezelik.

Hétre emelkedett a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma – hangzott el az operatív törzs vasárnap délutáni sajtótájékoztatóján.

A fertőzöttek közül 4 iráni, 1 brit, 2 magyar állampolgár.

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője azt állította: folyamatos a kontaktkutatás, a hatóságok nyomoznak azután, hogy a fertőzöttek hol jártak, kivel találkoztak és a velük érintkezőket azonnal vizsgálatnak vetik alá.

Lakatos közölte azt is: szombaton a VIII. kerületben két iránival szemben intézkedtek a rendőrök, akik nem akartak bevonulni hatósági vizsgálatra, de végül bementek.

A kórházban viszont két iráni nem akart együttműködni az orvosokkal, ápolókkal. Ezért rendőrt kellett hívni, hogy ne legyenek agresszívak a dolgozókkal, és ne hagyják el a kórház területét.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos

Müller Cecília országos tisztifőorvos a két legújabb magyarországi fertőzésről elmondta, hogy a karanténban végrehajtott vizsgálat során kaptak pozitív mintát, így a kontaktkutatást ki kell terjeszteni.

A 22 éves iráni hallgató esetében ez viszonylag könnyű, ugyanis az első beteg ismerőse, ugyanazon a bulin vettek részt február 28-án, így ez javarészt meg is történt már.

A tisztifőorvos tájékoztatása szerint rosszul van a koronavírus egyik 70 éves magyar fertőzöttje. Az egyébként is súlyos beteg férfi gyengélkedik, jelenleg az intenzív osztályon van, egészségi állapota „nem jó”.

 

Valódi Hírek