Szijjártó szerint hamarosan százezrek fogják ostromolni a magyar határt (+videó)

Ki van ez találva.

Alig egy nappal azután, hogy Recep Tayyip Erdoğan török diktátor felrúgta a 2016-os paktumot, és elindította a menekülteket Európa irányába, Szijjártó Péter magyar „külügyminiszter” egy videóban máris azzal riogatja a lakosságot, hogy

több százezer „illegális bevándorló”

érkezhet Magyarország déli határához.

Mint ismert: Törökországban több mint 3,5 millió menekült él, de egy EU-val kötött 2016-os megállapodás alapján, évi több milliárd euróért cserébe, eddig nem engedték őket nyugat felé.

Tegnap azonban Erdoğan buszokkal pakisztáni, afganisztáni és iráni menekülteket indított a görög határ felé. Az eseményre újságírókat hívott, a képek azonnal bejárták a világsajtót.

A mostani játszmában a törökök ellensége Oroszország: Erdoğan valószínűleg azért fenyegeti Európát a migránsokkal, hogy az EU gyakoroljon nyomást az oroszokra, hogy állítsák le a szír hadsereget Idlibben.

A helyzetet bonyolítja, hogy Putyin viszont szívesen látná, ha a migránsok miatt az Európai Unió újabb belső válságba fulladna.

A magyar kormány két keleti hatalom EU-ellenes játékszereként próbál lavírozni, miközben magának is próbál belpolitikai tőkét kovácsolni a konfliktusból.

Valódi Hírek