Rétvári: Negyedére csökkent a mélyszegénységben élők száma Magyarországon

No comment – rovatunk következik.

A kormány elmúlt kilencéves tevékenységének köszönhetően a negyedére csökkent Magyarországon a mélyszegénységben élők száma – jelentette ki Rétvári Bence csütörtökön Márianosztrán.

Az EMMI parlamenti államtitkára a megújult márianosztrai faluközpont és a belterületi utak átadása alkalmából tartott rendezvényen arról beszélt, hogy „a kormány gazdaságpolitikája következtében ma már egyre több pénz jut a kistelepülések fejlesztéseire is.”

Rétvári szerint az ország gazdasági erősödése látható az Eurostat kimutatásaiban is, például a mélyszegénységben élők számának csökkenésében.

A mélyszegények száma 2010 óta 400 ezerről 100 ezerrel csökkent a KDNP-s politikus szerint, ami a kormány intézkedéseinek köszönhető.

Rétvári Bence a település fejlesztéseiről elmondta, hogy 78,3 millió forintból az iskola és az orvosi rendelő hőszigetelése, az épületek és a tető is megújult.

Hozzátette, hogy a főtér és a település útjai 107,3 millió forintból újulhattak meg; emellett a közparkok gondozására egy kis traktort is beszereztek a Magyar falu program keretében 11 millió forint értékben.

(MTI)

Valódi Hírek