Erdogan megköszönte Orbánnak Magyarország kiállását a véres háborúja mellett

A 28 tagú EU-ból egyedül Magyarország állt mellé.

Kétoldalú megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan török diktátorral hétfőn Bakuban, ahová mindketten a Türk Tanács soron következő ülésére érkeztek.

Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke a találkozó után az MTI-nek kifejtette: Erdogan megköszönte „Magyarország kiállását Törökország mellett” a nemzetközi színtéren.

(Mint ismert: Magyarország egyedüliként az EU-tagállamok közül megvétózta, hogy az Európai Unió közös nyilatkozatban ítélje el Erdogan szíriai hadműveleteit a kurdok ellen.)

A török elnök emellett köszönetet mondott azért, hogy Budapesten a közelmúltban megnyitották a Türk Tanács első európai irodáját.

A kétoldalú kapcsolatok további fejlesztéséről is tárgyaltak, Orbán Viktor pedig azt mondta, nagy várakozással tekint a magyar-török kormányzati csúcstalálkozóra, amelyet november 7-én tartanak Budapesten.

Közben Erdogan hétfőn megerősítette, hogy országa az újabb nemzetközi felszólítások ellenére sem állítja le a múlt szerdán indított észak-szíriai hadműveletet a kurdok ellen.

(MTI korrigálva)

 

Valódi Hírek