Körözött ukrán bűnöző és az erzsébetvárosi Fidesz frakcióvezetője is érintett lehet az ingatlanbotrányban (+videó)

Szorul a hurok a Fidesz-maffia körül a VII. kerületben.

Döbbenetes erzsébetvárosi ingatlanmutyiról szóló tényfeltáró videót készített a Gulyás Márton által szerkesztett Partizán Youtube-csatorna.

Bizonyos Tóth István, aki remek barátságot ápol Vattamány Zsolt fideszes polgármesterrel, valamint Bajkai Istvánnal, a párt helyi elnökével és Benedek Zsolttal, a Fidesz helyi frakcióvezetőjével, több önkormányzati lakást is mélyen áron alul akart értékesíteni. A lakásokhoz kulcsai is voltak.

Tóth Istvánt július óta körözi a rendőrség. Benedek Zsolt pedig személyében is érintett a mutyiban: egy Rózsa utcai, 200 négyzetméteres, tetőtéri ingatlant vásárolt meg 27 millió Ft-ért.

A társasházban több mint 20%-os tulajdonnal rendelkező önkormányzat hozzájárulását úgy szerezte meg az ügylethez, hogy az általa vezetett Pénzügyi Bizottság tagjait megtévesztette.

A Demokratikus Koalíció válaszokat követel az erzsébetvárosi fideszes vezetéstől:

  • Hogyan kaphatott Tóth kulcsokat, ha nem az ingatlankezelő alkalmazottja?
  • Miért szerepel közös fotókon Benedek Zsolt egy körözött bűnözővel?
  • Milyen üzleti kapcsolatban áll Benedek Zsolt és Tóth István?

A DK követeli továbbá, hogy Benedek Zsolt lépjen vissza a képviselő-jelöltségtől.

Videó:

Akár egy körözött ukrán bűnöző is kaphatott áron alul önkormányzati bérlakást a VII. kerületben. Súlyos kérdés, hogy vajon a kerület polgármestere Vattamány Zsolt tudott arról, hogy egy bűnözővel ápol szoros barátságot? Oszd meg és kövesd élőben Borka-Szász Tamás és Szűcs Balázs sajtótájékoztatóját, október 13-án pedig Erzsébetvárost is vegyük vissza a Fidesztől, hogy minden gyanús ügyet kivizsgálhassunk! 🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2019. október 5., szombat

.

Gulyás Márton videóját pedig itt tudod megnézni:

.