Friss: Újra, még határozottabban elutasították Trócsányi jelölését az EP-ben

Orbán embere elbúcsúzhat az uniós ambícióitól.

Az Európai Parlament jogi szakbizottsága hétfőn újra kimondta: Trócsányi László magyar és Rovana Plumb román jelöltek összeférhetetlenség miatt alkalmatlanok uniós biztosnak.

A testület csütörtökön már döntött arról, hogy nem javasolja Trócsányi és Plumb kinevezését, de egy jog- és szövegértelmezési vita miatt az Európai Parlament elnöke, David Sassoli megkérte a szakbizottságot, hogy fogalmazzák meg pontosan fenntartásaikat.

A hétfőn megismételt ülés eredménye egyértelmű: anyagi és egyéb érdekeik összeférhetetlensége miatt Trócsányi és Plumb alkalmatlan uniós biztosnak, és az EP jogi szakbizottsága arra kéri Ursula Von der Leyent, kérjen helyettük új jelöltet a nemzeti kormányoktól.

Mint arról beszámoltunk: Trócsányi csütörtöki leszavazása előtt két nappal Dobrev Klára egy négyoldalas, felvilágosító levelet küldött szét Trócsányi viselt dolgairól az EP-képviselőknek. Ezután kaszálták el Orbán emberét a jogi szakbizottságban, részben Dobrev érveit is felhasználva. Bővebben erről itt:

Dobrev Klára kedden egy négyoldalas levelet küldött szét Trócsányi mocsokságairól, ezután kaszálták el a jogi szakbizottságban


Valódi Hírek