Nem mindenki ájult el Mészáros Lőrinc „nagylelkű” adományától Zentének

Vannak bőven kritikus reakciók.

A tegnapi nap híre, hogy összegyűlt a 700 millió forint a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú, Zente gyógykezelésére.

A sikerhez hozzájárult Mága Zoltán, valamint Mészáros Lőrinc családja is – legalábbis Zente édesanyja név szerint őket tartotta fontosnak külön kiemelni egy nyilvános köszönő posztjában.

Nem mindenki esett azonban hasra az állami megbízásokból multimillárdossá vált oligarcha „nagylelkűségétől”.

Rényi Ádám, a 21. Század Kiadó társtulajdonosa a mai posztjában úgy fogalmaz:

„Nálunk civilizáltabb helyeken ha egy gazdag ember segít egy hasonló helyzetben, azt titokban, névtelenül teszi, mert nem imidzsépítési lehetőséget lát benne, hanem úgy érzi, erkölcsi kötelességét teljesíti.

Aki hagyja, hogy nyilvánosan köszönetet mondjon neki egy gyermeke életét féltő anya, amiért adott valamennyit a zsákmányból, az szerintem messze nem érdemel annyi tiszteletet, mint egy kisnyugdíjas, aki 2000 forintot utalt a számlára megalázóan alacsony nyugdíjából”

Rényi szerint ami pénz egyébként „Mészáros számláján és túlárazott megbízásaiban van, az nagyrészt lehetne az államnál is, akár a TB-kasszában”.

.

Abban, hogy Mészáros Lőrinc vélhetően sok milliót utalt Zente gyógyulására, és ezt ráadásul mi is tudjuk, benne van…

Közzétette: Ádám Rényi – 2019. szeptember 26., csütörtök

.
Vásárhelyi Mária szociológus sem volt elragadtatva az oligarcha PR-akciójától.

Mint írja:

„Ha >>Mészáros<< névtelenül támogatja Zente gyógykezelését, akkor azt gondolnám, hogy felébredt benne az emberség és a lelkiismeret, hiszen pontosan tudja, hogy amennyi pénzt ők elloptak tőlünk, magyar adófizetőktől, abból az összes SMA-1-ben szenvedő beteg gyógykezelését ki lehetett volna fizetni, és még akkor is bőven maradt volna pénz a yachtozásra, meg a magánrepülőre.

Így viszont, hogy még alig zárult le a gyűjtés, és azonmód ország-világ tudomására hozatták, hogy >>Mészáros<< volt a bőkezű adakozó, nemcsak végtelen cinizmusokról tettek tanúbizonyságot, hanem az ügyet is besározták és Zente szüleit is méltatlan helyzetbe hozták.”

Nálunk valahogy mindig, minden örömöt sikerül elrontani, vagy legalábbis mindig vannak, akik megpróbálnak…

Közzétette: Vásárhelyi Mária – 2019. szeptember 25., szerda

.

Mint arról tegnap beszámoltunk: már régen nem magánemberek magánadományaiban kellene reménykedniük az SMA1-ben szenvedő gyerekek szüleinek, ha a kormány megszavazta volna az ellenzéki pártok módosító indítványát, amely a környező országokhoz hasonlóan Magyarországon is lehetővé tette volna, hogy ebben a ritka betegségben szenvedő gyermekek gyógyítását az állam állja.

Az ügyben egy komoly csörte is kialakult a Parlamentben a DK-s Dr. László Imre és a KDNP-s Rétvári Bence között. A videót itt nézheted vissza:

Pofátlan választ adott Rétvári Bence, miért nem állják az izomsorvadásos gyermekek gyógyítását (+videó)

.

(Hírek.ma / Nyugati Fény)

Valódi Hírek