Az újpesti Fidesz-maffia legnagyobb ingatlanbotrányát üti a DK és a Momentum (+videó)

Hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt tettek feljelentést.

Amint arról nemrég mi is beszámoltunk: a fideszes vezetésű IV. kerületi önkormányzat nettó 500 millió forintért eladta egy haveri cégnek az egykori Ady Endre Művelődési Központ területét, majd átminősítették a telket intézményi övezetből vegyes övezetbe, amivel egy csapásra minimum a duplájára kúszott az értéke, hiszen szabadon beépíthetővé vált.

Az ügylettel valakik gennyesre keresték magukat az emberek kárára. (A részletekről >>itt írtunk bővebben<<)

Kedden a botrányos ügy miatt közös sajtótájékoztatót tartott Varju László, a körzet országgyűlési képviselője, Déri Tibor (Momentum), Újpest közös ellenzéki polgármester-jelöltje, valamint Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

Varju László hangsúlyozta: a telek eladása a Fidesz eddigi legnagyobb újpesti ingatlanbotránya. Kiemelte: a területet 500 millió forint plusz áfáért értékesítette az önkormányzat, miközben egy onnan néhány száz méternyire fekvő, hasonló méretű telket több mint kétszer annyiért akar eladni a tulajdonosa.

Nyilvánvaló, hogy az önkormányzat a telket áron alul kijátszotta egy fideszes lobbinak.

Déri Tibor közölte: a fideszes Wintermantel Zsolt által vezetett önkormányzati maffiának fontosabbak voltak az ingatlanberuházók, a túlárazott látványberuházások és a térkőgyártók, egyvalami nem volt fontos: az emberek, akik nem a betont, hanem a zöldet szeretik.

Ezt az ügyet ki kell vizsgálni és meg kell tenni a szükséges lépéseket, hogy visszaszerezzék a köz számára a művelődési ház telkét – szögezte le.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke bejelentette, hogy a művelődési ház ügyében legkésőbb szerdáig megteszik a feljelentést hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt.

Hozzátette: az önkormányzati választáson egy jelentős lépést tehetünk afelé, hogy visszavegyünk valamit abból, ami a miénk.

Videó:

Újpest történetének legnagyobb ingatlanbotrányáról, és az ezt követő jogi lépésekről tart közös ellenzéki sajtótájékoztatót Varju László, Újpest-Angyalföld egyéniben megválasztott országgyűlési képviselője.

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2019. szeptember 24., kedd

.

Valódi Hírek