A DK kiáll Pikó András mellett és tüntetésre hív a Fidesz mocskos módszerei ellen (+videó)

Betelt a pohár.

Tegnap este az Orbán-rendszer egy egészen új mélységbe érkezett el, amikor rendőrökkel rohanták le Pikó András kampányközpontját – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Gy. Németh Erzsébet (DK).

Amint arról mi is beszámoltunk: a VIII. kerület ellenzéki polgármesterjelöltjének irodájában az után rendeltek el házkutatást, hogy a fideszes Magyar Nemzet, valamint az 1990-2007 között fideszes, jelenleg HVG-s Hont András illegális adatbázisépítéssel vádolta meg Pikó András kampánycsapatát.

.

Mai sajtótájékoztatóján Gy. Németh Erzsébet hangsúlyozta:

Pikó András semmilyen törvénytelenséget nem követett el, a rendőrség bármilyen bizonyíték vagy valós gyanú nélkül rendelt el nyomozást a Fidesz kihívójával szemben.

A DK-s politikus szerint minderre egyetlen magyarázat van: Pikó Andrásnak jó esélye van legyőzni fideszes ellenfelét a kerületben.

Gy. Németh közölte: „A DK kiáll Pikó András mellett, aki Pikó Andrást támadja, az mindannyiunkat támad.”

Az ellenzéki politikus tüntetésre hívott mindenkit: pénteken 18:00 órától a Pál utcai fiúk szobra előtt, a Práter utca 11. előtt fognak tiltakozni a Fidesz rendőrállami módszerei ellen.

A szintén jelen lévő Oláh Lajos, a VI-VII. kerület országgyűlési képviselője elmondta: a 2018-as országgyűlési választások során a DK helyi választási bizottságába delegált képviselője szúrta ki, hogy

341 név és cím sorrendjében is megegyezett a Fidesz és egy kamupárt ajánlásai között.

Ezeket a tényeket a rendőrség is megállapította, mégsem indult nyomozás.

Az ártatlanul megvádolt Pikó Andrásnál házkutatást tartanak, amikor viszont tények bizonyítják a Fidesz csalását, akkor nincs házkutatás.

Oláh Lajos is arra kért mindenkit, hogy pénteken 18:00 órára jöjjön a Pál utcai fiúk szobra elé tiltakozni, október 13-án pedig „zavarjuk el közösen a Fideszt!”.

Videó:

A DK politikusai kiállnak Pikó András mellett. Élőben a Mércén!

Közzétette: Mérce – 2019. szeptember 12., csütörtök

.

 

Valódi Hírek