Friss: Kiderült, miért hagyták faképnél Schmidt Máriát a csicskái

Repedezik a rendszer.

Az Index információi szerint nem politikai szakításról van szó, hanem „munkaszervezési problémák” miatt mondott fel kedden puccs-szerűen Lánczi Tamás és a teljes stáb a Schmidt Mária-féle XXI. Század Intézetnél.

„Mária nem volt elégedett Tamás teljesítményével, Tamás viszont úgy érezte, hogy mindent megtesz, ráadásul nem kap világos utasításokat”

– mondta az Indexnek egy forrás.

Schmidt Mária állítólag úgy érezte, hogy a rendszerváltás emlékév körüli feladatok nem haladnak a megfelelő ütemben, beleértve a konferenciák, előadások és egyéb események lebonyolítását.

Schmidt Mária és Lánczi Tamás

A tegnap távozó emberek nem tudnak majd egy az egyben átmenni máshová a NER elemzői univerzumában, mert a Századvég, a Nézőpont és az Alapjogokért Központ egyszerre ennyi embert nem tud felszívni.

Az Indexnek egy másik forrás úgy fogalmazott: „megpuccsolták Schmidt Máriát a saját intézetében”.

Bár Schmidt tegnap azt írta, hogy veszélybe került a rendszerváltás-emlékév lebonyolítása, a Terror Házából valószínűleg át fognak tudni csoportosítani embereket, de az megakaszthatja a projekt menetét, hogy új embereknek kell folytatni a megkezdett munkát.

Többek szerint meglepő, hogy Lánczi az önkormányzati választások előtt másfél hónappal felmondott, mert ennek kárát szenvedheti a kormánypárti nyilvánosság.

Valódi Hírek