Füzesgyarmaton egymást verték a fideszesek

Olyan tisztújítást tartottak, hogy a fal adta a másikat.

Egymásnak meglehetősen ellentmondó történettel álltak elő a füzesgyarmati fideszesek arról, ki kit bántalmazott a helyi alapszervezet június 7-i tisztújító gyűlésén.

Kovácsné Czeglédi Mária Tünde volt alapszervezeti elnök azt állítja, hogy ő volt az áldozat, a polgármester, Bere Károly szerint Kovácsné erőszakoskodott.

A Magyar Narancs cikke szerint az ülés éles szóváltással indult, arról ment a szájkarate, hogy kinek nincs keresnivalója az ülésen és kinek van. Mindez addig fajult, míg a levezető elnöki asztal mögött álló Kovácsné pedig rátenyerelt a tagnévsorra, hogy oda nem tartozó neveket húzzon ki.

Állítása szerint a papírokat Takács Zsófia, a helyi Fidesz-szervezet tagja, Bere felesége kirántotta a keze alól, majd a magasba tartotta. Kovácsné el akarta venni Takácstól az iratcsomagot, de a polgármester felesége magasabb nála, és be is állt a levezető elnöki asztal mögé. Azt állítja, hogy Bere váratlanul odalépett hozzájuk,

eltolta őt a feleségétől és belökte egy székbe.

A polgármester szerint nem úgy volt, pont fordítva történt: a helyi Fidesz-elnök feszítette hátra Takács Zsófia karját, és ő akarta annak csuklóját csavargatva kitépni a kezéből az asztalról felvett lapot.

Kovácsné Czeglédi Márai Tünde és Bere Károly

Minthogy Kovácsné ezt többszöri felszólításra sem hagyta abba, Bere a felesége segítségére sietett.

„Ezt olyan óvatosan tettem, hogy számára ez semmilyen sérüléssel nem járhatott”

– állítja Bere.

Az erősen roncsfilmes beszámolók mellett az is kiderült, hogy az elnök nem is vezette ezek után az ülést, minden hivatalos dokumentumot elvettek tőle, amelyet később összegyűrve visszakapott. A tisztújítás is lezajlott, Bere lett az új fideszes alapszervezeti elnök.

Egy nappal később viszont Kovácsné látleletet vetetett fel, amely megállapította, hogy a bal felkarján vérömlenyes sérülést szenvedett. A történtek miatt feljelentést tett könnyű testi sértés és kényszerítés miatt.

Mindemellé Kovácsné a történtek után otthagyta a Fideszt,

függetlenként indul az őszi önkormányzati választáson.

Valódi Hírek