Undorító lejáratásba kezdtek az ellenzék jelöltje ellen Pécsen

Ilyen szintű ocsmánysággal még nem jöttek elő.

Ahol rezeg a léc a Fidesznél, ott feltűnik az „Amygdala Közvélemény-kutató Intézet„. Nemrég arról számoltunk be, hogy Keszthelyen kezdték el hívogatni olyan kérdésekkel az embereket, hogy akkor is szavaznának-e az ellenzék polgármester-jelöltjére, ha tudnák, hogy „migránsokat akar betelepíteni Keszthelyre”.

Most azonban emelték a tétet, a Szabad Pécsnek több pécsi lakos is arról számolt be, hogy keresték az Amygdalától és nagyon furcsa kérdésekkel bombázták. Az már sokat elárul az intézetről, hogy

telefonszámkijelzés nélkül hívogatnak,

majd életkort, végzettséget, irányítószámot kérnek.

Három-négy kérdés is Vári Attila fideszes- és Péterffy Attila ellenzéki polgármester-jelölt párharcára vonatkozik a 15-20 kérdésból. Az egyikben azt kérdezik, hogy kire bíznák a város irányítását: aki Orbán Viktorral összefogva megvédené az országot, vagy, aki Soros Györgyhöz hasonlóan beengedné a migránsokat?

Egy másikban pedig, hogy kire szavazna: Orbán vagy Gyurcsány jelöltjére? De a dramaturgiai csúcspont minden bizonnyal az a kérdés, hogy akkor is szavazna-e Péterffy Attilára, ha kiderülne, hogy

családon belüli erőszakot követett el?

A céget kereste a Szabad Pécs, de egyelőre nem kaptak választ. Péterffy nyilatkozott a Népszavának az ügyről, ott elmondta, közzétesz egy felhívást a pécsiek körében és 100 ezer forintot ajánl fel annak, aki ezeket az álkérdéseket rögzíti és elküld neki. Szeretné ezt felhasználni bizonyítékként.

Péterffy egyébként számított arra, hogy a Fidesz bevet kreatív eszközöket is a lejáratására,

„de, hogy ennyire lemennek kutyába, azon megdöbbentem.”

Valódi Hírek