Gyorshír: Felvonulást tartanak a mozgássérültek a „Pesti Srácok” gyalázkodása miatt

Az elfogadásért vonulnak utcára.

Úgynevezett Szolidaritási sétát tartanak most vasárnap a mozgássérültek Budapesten, miután néhány napja a Pesti Srácok nevet bitorló kormányportálon minősíthetetlen módon sértegette őket egy Vésey Kovács László nevű Fidesz-propagandista.

A felvonulás vasárnap 16:00 órakor indul a Lánchíd budai hídfőjétől, azaz a Clark Ádám tértől.

Az esemény facebookos leírásában az áll:

„Egy ideális világban nem tűnne fel, ha egy plakáton mi innánk az üdítőt, ennénk a hamburgert, örülnénk a nyugdíjbiztosításunknak vagy egy utazásnak.

Egy ideális világban nem egy üdítővel próbálnának minket eladni. Egy ideális világban azért szerepelnénk a plakátokon, mert mi is ugyanígy itt vagyunk, eszünk, iszunk, öltözködünk, közlekedünk, mint bárki más, abban az ideális világban legalábbis ugyanúgy megtehetnénk mindezeket, mint a többiek.

Egy pár órára mutassuk meg, hogy milyen is lenne ez a világ. Vonuljunk fel közösen és szerepeljünk egy képen. Mindenféle ember, akiket „csupán” egy dolog köt össze: egymás tisztelete.

Tarts velünk vasárnap délután! Vonuljunk együtt: mozgássérültek és épek, bármiféle kapcsolatban élők és szerelmet érzők, bárki, aki kirekesztettnek érzi magát és mindenki, aki elfogadja, hogy sokfélék vagyunk.

Forduljunk egymás felé, tartsunk össze, így vagyunk képesek cselekedni.”

A rendezvény Facebook-oldalát >>ITT<< találod.

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek