Az ellenzék szerint a Fidesz érdeke, hogy Hunvald György „függetlenként” ráindul az ötpárti közös jelöltre

Vádalkut kötött a hatalommal?

Hétfőn közös közleményt adtak ki erzsébetvárosi összefogás pártjai, amelyben azt írják:

„nincs fontosabb az októberi önkormányzati választáson, mint hogy az ellenzék a lehető legtöbb helyen leváltsa a Fideszt, és országszerte demokraták vezessék a városokat, kerületeket, falvakat.”

Megszületett a megállapodás Budapest VII. kerületében is. Az ellenzék közös polgármester-jelöltje Niedermüller Péter, és valamennyi körzetben egy közös jelölt indul a Fidesz ellen.

Az MSZP-ből kilépett, és Tarlós Istvánnal egyeztető Hunvald György bejelentése, miszerint „függetlenként” indulni kíván a polgármesteri posztért, nem más, mint egyéni akció – szögezik le.

Hangsúlyozzák:

Nem oszthatjuk meg szavazatainkat több jelölt között. Mindannyiunk érdeke, hogy a győzelemre esélyes, a DK, az MSZP, a Momentum, az LMP és az Párbeszéd, valamint a közös főpolgármester-jelölt, Karácsony Gergely által is támogatott közös jelöltet, Niedermüller Pétert támogassuk.

A kialakult helyzetben Erzsébetváros polgárainak bölcsességére lesz szükség.”

A VII. kerületben is kell a változás. Senki nem helyezheti egyéni érdekeit a közös érdekek elé. Ezúton valamennyi ellenzéki párt hitet tesz a közös polgármester-jelölt és a közös egyéni jelöltek mellett

– zárul az öt párt közös közleménye.

(via)

Valódi Hírek