Szóltak Beer Miklós püspöknek a választások előtt, hogy „fogja be a száját”

A kormánysajtónál nem kívánatos személy lett.

A közéleti megszólalásaival országos ismeretséget szerzett váci megyéspüspökkel, a nemrég nyugalmazott Beer Miklóssal készített interjút a hvg.hu. Természetesen előjöttek a jelenlegi közéletet érintő kérdések is. Elmondta, az zavarja, hogy beskatulyázzák:

„Többször kaptam meg, hogy az ellenzéki oldalon állok. Azt tartom a legnagyobb problémának a mai magyar társadalomban, hogy nem beszéljük végig a problémákat. Nagyon beállt ez a jobb-baloldali megosztottság, amit a politika ránk erőltet, és ez megakadályozza a józan párbeszédet, gondolkozást.

Amikor megszólaltam, és sokan nagyon megharagudtak rám,

hogy miért van véleményem, én tényleg lelkiismereti kérdésnek fogtam fel és fogom fel ezt: mindenkit arra szeretnék rávezetni, hogy előítéletek nélkül gondolkozzunk, keressük a megoldást.”

Azt is hozzátette, „sarkítani mindig könnyű: nemzeti oldal vagyunk, és akkor nem érdekel minket, mi történik a világ másik részén. Ez nekem mindig problémát jelentett – ez egy politikai álláspont,

de akkor ne mondjuk, hogy ez keresztény álláspont.”

Az is kiderült, hogy bár a kormány támogatta az egyházi építkezéseiket, a televízióba a püspököt nem hívták, a kormánysajtónál persona non grata.

A 2018-as választásokra térve elismerte Beer, szóltak neki,

„fogja be a száját”.

Azt nem árulta el a püspök, hogy ki volt a hírvivő, csak annyit mondott, egy barátja volt az, aki politikai szerepet vállal.

Valódi Hírek