Friss: Sikerült kiirtani a veszélyes baktériumot a Fehérvár 14 milliárdos stadionjából

A szuperbaktérium hazavágta a közpénzzel kitömött csapat terveit.

A MOL Fehérvár FC vasárnap saját pályáján, a MOL Aréna Sóstóban fogadhatja az újonc Kaposvári Rákóczit a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójában.

A székesfehérvári klub honlapjának tájékoztatása szerint a városi önkormányzattól és a szakhatóságoktól olyan írásos biztosítékokat kaptak, amelyek alapján rendezhetnek labdarúgó-mérkőzéseket. Hétfőn a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékesei hitelesítették a pályát, és megerősítették, hogy a létesítmény alkalmas meccsek lebonyolítására.

A székesfehérvári önkormányzat június végén jelentette be: a város tulajdonában lévő MOL Aréna Sóstó ivóvízhálózatának szokásos rutinellenőrzéskor annak egy részében

szuperbaktérium (Pseudomonas aeruginosa) jelenlétét mutatták ki a mérések.

Mivel a főépületben található öltözőblokkok nem voltak rendeltetésszerűen használhatóak, a kockázatmentes működés nem volt biztosított a sportolók, a szakmai stábok, a játékvezetők és a mérkőzés szervezésében résztvevő egyéb szereplők részére.

Az európai szövetség (UEFA) felé már korábban le kellett adniuk az Európa-liga harmadik selejtezőkörének helyszínét. Hozzátették: “kivételezési eljárás keretében” azonban kérvényezték, hogy ha továbbjutnak a második fordulóból, úgy augusztus 8-án már a MOL Aréna Sóstóban fogadhassák az Eintracht Frankfurtot vagy a Flora Tallint.

A Fehérvár ezért a nemzetközi kupasorozat selejtezőjének első és második fordulójában is Felcsúton játszotta a hazai találkozóját: a montenegrói Zetával 0-0-t ért el, múlt héten pedig a liechtensteini FC Vaduzt 1-0-ra legyőzte. Utóbbi csapat ellen csütörtökön vívja a visszavágót.

Mehet Felcsútra a fehérvári csapat, mert használhatatlan a 14 milliárdos stadionja

Érdemes volt ennyi pénzt rákölteni. Közleményben tudatta a MOL Fehérvár FC, hogy egyelőre nem tudták még kiirtani a parádés nevű Pseudomonas aeruginosa szuperbaktériumot a székesfehérvári stadion ivóvízhálózatából, ezért nem tudnak otthon játszani. Június végén derült ki egy rutinellenőrzésen, hogy fertőzés van a stadion hálózatában, és már az első Európa ligás meccsüket is Felcsúton kellett lejátszaniuk.