Friss: Gyurcsány Ferenc keményen reagált Orbán tusványosi hadüzenetére

Talált, süllyedt.

Szombaton megtartotta szokásos évi igehirdetését Orbán Viktor a romániai Tusnádfürdőn, amelyben ezúttal (is) a liberális demokráciának üzent hadat.

A legnagyobb ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció elnöke a közösségi oldalán reagált a szónoklatra. Íme:

Reagálás Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére

Az egyéni szabadság, a nemzet megmaradása és Európa megerősítése nem állnak szemben egymással. A kormányfő hazudik vagy nem érti a világot, amikor azt állítja, hogy vagy keresztény vagy, vagy liberális.

Mert liberálisnak lenni annyit jelent, hogy elfogadom, hogy dönthetsz életedről, szokásaidról, érzéseidről, meggyőzésedről, hitedről. A liberális jogállam tiszteli és erősíti a nemzetek összetartását. Nem lebontani, hanem erősíteni kívánja a nemzetek közös Európáját.

A kormányfő évtizedes harca semmi másról nem szól, mint hogy az állandó fenyegetettség érzését keltve saját, diktatórikus hatalma alá terelje a magyarokat. Szabadság vagy Orbán. Ilyen egyszerű a képlet.

Európa vagy Orbán. Így folytathatjuk. Felszabadult, magabiztos magyar nép vagy reszkető, félő, az állandó veszedelemtől félő magyar közösség.

Orbán és mi, – azaz a Demokratikus Koalíció -, a világ minden lényeges kérdésében szemben állunk. Nem azért nincs helye kompromisszumnak, mert kakaskodunk, hanem mert a történelem két útján járunk. Vagy ők vagy a szabad, büszke, európai Magyarország, azaz mi.

Vagy tébolyult ellenségkeresés vagy magabiztos, szabad, nemzeti, európai öntudat, mely nem fér össze Orbán politikájával.

Gyurcsány Ferenc

Reagálás Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére.Az egyéni szabadság, a nemzet megmaradása és Európa megerősítése nem…

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2019. július 27., szombat

.

Valódi Hírek