Rékasi a fiáról beszélt: Azt látni, hogy telibe fújják könnygázzal, nagyon rossz érzés

Zsigmond rendszerellenes verse miatt Orbánék haraptak.

Páros interjút készített a Magyar Hang Rékasi Károllyal és a fiával, Zsigmonddal. A színész nemrég bejelentette, hogy indul az önkormányzati választáson Soroksáron képviselő-jelöltként egy civil szervezet színeiben. A fia szerint az apját majd csúnyán belevágják a mély vízbe.

„A családdal viszont maradéktalanul támogatjuk mindenben, amiben csak tudjuk, legyen az tapasztalat vagy fizikai segítség, ha majd szórólapozni kell.”

Zsigmond Ébredj magyar! című költeményéből ugye botrány lett korábban, egyértelműen és határozottan rendszerellenes, lázadásról ír benne, a rezsim elleni kiállás szükségéről… A most 17 éves fiú azt mondta erről, hogy ezt 14 vagy 15 éves korában írta, és az utolsó szaváig kiáll mellette most is.

Rékasi Károly elmondta „Aggódtam miatta, mert pontosan tudom, hogy aki fél, az nagyon veszélyessé is válhat. Egy kutyát, ha sarokba szorítanak, harap. Ha bárki sarokba szorítva érzi magát egy verstől, akkor nincs kizárva, hogy harap. Haraptak is.

Zsigmond nem kapott helyet nappali tagozatos középiskolában,

ahova addig járt, onnan kirúgták. Magamban azt kérdeztem, hogy tényleg ekkora a baj, fiúk?

Egy 16-17 éves gyerek versétől görcsölés van?”

A színész azt is elmondta, maximális drukkere a fiának. „Persze piszkosul féltettem, mert azért azt látni, hogy telibe fújják könnygázzal, nyilván nem a legjobb érzés.”

Valódi Hírek