Rogán: csak úgy lehetett megválasztani az Európai Bizottság vezetőjét, hogy az megígérte Orbánnak, tisztelni fogja Magyarországot

Kinyílt a propaganda-miniszter meséskönyve.

Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője beszállt a győzelmi jelentéseket tevő fideszes politikusok közé, akik nekiálltak értékelni az Európai Bizottság vezetőjének a jelölése körüli cirkuszt.

A helikopteres miniszter nem aprózta el, egészen a Kossuth rádióig ment azért, hogy felmondja a saját propaganda-minisztériumában kitalált sallangokat.

Azt mondta, a magyar kormányt a választók azzal bízták meg, hogy állítsa meg a bevándorlást, így az európai vezetők közül nem lehetett olyan személyeket jelölni, akik egyértelmű bevándorláspártiak.

(Lefordítva: Akik veszélyesek lettek volna Orbánra, illetve már korábban arról beszéltek, hogy az EU-s pénzek kifizetését a jogállamisághoz kötik, arra egyből ráhúzták a bevándorláspárti jelzőt és eszük ágában se volt támogatni a jelölésüket.)

A Fidesz szerint Frans Timmermans, a szocialisták csúcsjelöltje és Manfred Weber, az Európai Néppárt jelöltje is egyértelműen bevándorláspárti politikusok, ráadásul Manfred Weber nyilatkozataiban több alkalommal is sértően beszélt Magyarországról és a magyarokról, amikor azt mondta, nem kér a magyarok szavazataiból.

(Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem a magyarok szavazatairól beszélt, hanem a Fidesz szavazatairól.)

A Rogán-meséskönyv szerint Közép-Európa és benne Magyarország egyértelműen összefogott, és nem engedett olyan uniós jelölteket megválasztani, akik sértően beszéltek az egyes nemzetekről, ezért határozottan megvétózták Timmermans és Weber megválasztását.

„Nem lehet az Európai Bizottságnak olyan vezetője, aki nem bírta a közép-európai országok, tehát az új tagállamok támogatását. Ez egy új fejlemény”.- szögezte le.

A csúcs, hogy Rogán szerint „Ursula von der Leyen asszonyt is úgy lehetett megválasztani, hogy

Orbán Viktor telefonon beszélt a jelölttel,

és megkérdezte őt arról, hogy bizottsági elnökként hajlandó-e kellő tiszteletet tanúsítani Magyarország és a közép-európai nemzetek iránt.

Erre – Rogán Antal szavai szerint – ígéretet kaptunk.

(MTI nyomán)

Valódi Hírek