Dobrev Klára elmondta, miért nem szavazta meg a fideszes Járóka Líviát az Európai Parlamentben

Karakán hozzáállás!

Beszámoltunk róla, hogy a DK-s Dobrev Klára 402 szavazattal, a fideszes Járóka Lívia 349 szavazattal lett az Európai Parlament alelnöke a ciklus feléig, azaz 2,5 éves időtartamra.

Dobrev most a Hírklikknek indokolta meg, miért nem nyomott igent Járókára, amikor az ő alelnöki tisztségéről szavaztak.

„Ha Orbán Viktor vagy Járóka Lívia egy olimpián indulna, akkor én is lelkesen szurkolnék nekik, mint magyaroknak, de az Európai Parlamentben nem a magyarságunkról, hanem arról van szó, hogy milyen politikát képviselünk”

– fogalmazott Dobrev Klára.

Beszélt arról is, hogy Orbán hiába igyekszik jó képet vágni, befolyása az EU-ban a nullához közelít, az Unió vezetői vele ellentétes értékeket képviselnek.

Saját jelöltségével kapcsolatban elmondta: a többieknek sokat számított az, hogy a DK a kelet-európai baloldali pártok közül az egyik legerősebb eredményt érte el, ráadásul a párt erőteljesen képviseli nem csak a szociális Európát, hanem az Európai Egyesült Államokat is.

Dobrev Klára méltatta az Európai Bizottság elnökjelöltjét, a német Ursula von der Leyent, aki szintén az Európai Egyesült Államok híve, és mindig kiállt az emberi jogokért; az Európai Tanács élére jelölt Charles Michelt és az EP új elnökét, David Sassolit, aki alapvetően ugyanazokat az értékeket képviseli, mint a DK.

Dobrev Klára beszélt arról is: határozottan küzdött az ellen is, hogy a Fidesz megkapja a külügyi bizottsági elnöki posztot,

„hogy ne fordulhasson elő, hogy egy az Európai Uniót szétverni akaró, Putyinnal bratyizó, a kínaiakkal mutyizó párt küldöttje töltse be az egyik legfontosabb tisztséget”.

A Fidesz végül nem is érte el, amit akart, nem kapta meg a posztot.

Dobrev egyébként nem tudja, hogy Járóka Lívia végül hogyan szavazott az ő alelnökségére, csak annyit tud, hogy az udvariassági normákat betartva kölcsönösen gratuláltak egymásnak. Azonban emlékeztetett arra, hogy a Fidesz megtestesít szinte mindent, ami ellen ő és a pártja küzd.

Valódi Hírek