Nem akárki segíti Kálmán Olga egészségügyi programját: Az egyik legnevesebb orvos-szakpolitikus állt mellé

Ütős csapat!

Kálmán Olga kedden a neves orvos-szakpolitikussal, a nemrég a DK-ba igazolt Dr. Komáromi Zoltánnal tartott közös sajtótájékoztatót.

Komáromi elmondta: hiába hal meg évente legalább 24 ezer magyar ember azért, mert nem kapott időben ellátást az egyébként gyógyítható betegségére, a kormány továbbra is kevesebb, mint feleannyit költ egy magyar egészségére, mint az uniós átlag.

A háziorvosi és háziorvosi ügyeleti ellátásra, a védőnői szolgáltatásra, a fogászati ellátásra és otthoni szakápolásra még kevesebbet is költ jövőre a kormány, mint eddig. Maradnak a kórházi adósságok is, így jövőre is minden bizonnyal vizsgálatok és műtétek fognak elmaradni – hívta fel a figyelmet Dr. Komáromi Zoltán.

Az orvos-szakpolitikus aláhúzta: a jövő évi költségvetés az egészségügyben is a leszakadás költségvetése lesz, mindezek ellenére a Főváros bizonyos intézkedésekkel képes megóvni a budapestiek egészségét.

Kálmán Olga kijelentette: régóta tudjuk, a bőrünkön is érezzük, hogy a magyar egészségügy komoly bajban van. Azt viszont már Tarlós István hitette el velünk az elmúlt 9 évben, hogy a Főváros ez ügyben semmit sem tehet.

Szerencsére ez nincs így, egy felelős városvezetés a megfelelő intézkedésekkel igenis képes vigyázni a budapesti polgárok egészségére – fogalmazott a DK által támogatott főpolgármester-jelölt.

Kálmán Olga Egyenesen Budapestért programjának külön fejezete foglalkozik azzal, hogy mit kell tenni a Tarlós utáni időkben:

„- Az elsődleges célunk, hogy nem telhet el több, mint 5 perc azzal, hogy időpontot kapunk a szakrendelésre, nem telhet el több, mint 15 perc addig, hogy ügyeletes gyógyszertárat találjunk és nem telhet el több, mint 25 perc, mire ügyeleti ellátáshoz jutunk, ha baj van.

– A másodlagos célunk, hogy ne csak időpontunk legyen a szakrendelésre, hanem legyen ott orvosunk és ápolónk is. Miközben az alacsony bérek miatt naponta 3 orvos és 2 ápoló dönt úgy, hogy inkább külföldre megy dolgozni, Budapest ma nem tesz semmit, hogy itthon tartsa őket.

Kálmán Olga vezetésével a Főváros budapesti ösztöndíjat és pótlékot fog fizetni azoknak az orvosoknak és ápolóknak, akik Budapesten dolgoznak. Mindent meg fogunk tenni, hogy a budapestieket kevésbé sújtsa az orvos- és ápolóhiány, ez egy európai fővárosnak morális kötelessége a polgárai védelmében.

– A harmadlagos célunk a megelőzés elősegítése, hiszen minél korábban derül ki egy betegség, annál jobbak a gyógyulási esélyek. Kálmán Olga vezetésével a Főváros komplex egészségmegőrzéséi és szűrőprogramot fog indítani a kerületi önkormányzatok és a fővárosi egészségügyi intézmények és iskolák bevonásával.

– Negyedrészt pedig egy kevésbé konkrét, de annál fontosabb pont: meg fogjuk akadályozni azt, hogy fideszes oligarchák pénzügyi érdekei határozzák meg azokat a döntéseket, hogy hol és milyen sürgősségi centrum jöjjön létre. Budapest vezetésének igenis lesz beleszólása abba, hogy mit tesz a budapesti egészségüggyel a kormány.”

Demokratikus Koalíció

Romokban az egészségügy. Azt azonban Tarlós István hitette el velünk az elmúlt 9 évben, hogy a Főváros ezügyben semmit sem tehet. Kálmán Olga programja részletesen foglalkozik azzal, hogyan lehetne jobb a fővárosban az ellátás. Erről tart sajtótájékoztatót a DK által támogatott főpolgármester-jelölt Komáromi Zoltán egészségügyi szakpolitikussal. Oszd meg a videót és ha támogatod a programot, akkor ma este 8-ig vagy holnap délig támogasd Kálmán Olgát a budapesti előválasztáson!🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2019. június 25., kedd

.

Valódi Hírek