Az MSZP elnöke megbízta Kunhalmi Ágnest, hogy „növelje Karácsony Gergely támogatottságát”

Nem lennénk most Karácsony helyében.

Tóth Bertalan pártelnök javaslatára az MSZP felkérte Tüttő Katát (a NER-oligarcha Leisztinger Tamás élettársát) és Kunhalmi Ágnest, hogy a főpolgármester-jelölti kampányban „segítse Karácsony Gergelyt és erősítse támogatottságát” – mondta az MSZP elnöke az MTI-nek.

Tóth Bertalan hozzátette: Komjáthi Imrét a vidéki önkormányzati kampányok koordinátorává, Heringes Anita korábbi országgyűlési képviselőt pedig kampányigazgatóvá nevezte ki az elnökség.

Tóth Bertalan állítása szerint „megerősítették” a (lényegében csak papíron létező) Párbeszéd nevű párttal kötött „szövetséget”, és a céljuk, hogy a 2019-es önkormányzati választáson „megtörjék a Fidesz hegemóniáját”.

Tóth szerint a párt belső fórumai nyitottak a tagok szabad véleménynyilvánítása előtt, de az elnökség nem tűri a kibeszélést – aki ezzel szembemegy, azt a közösség ki fogja vetni magából.

Arra a felvetésre, hogy indul-e etikai eljárás Szanyi Tibor ellen, aki az EP-választás óta többször is éles kritikával illette a párt vezetőit, Tóth Bertalan közölte, ez nem az elnökség kompetenciája, az országos fegyelmi ügyek tanácsa dönt erről.

(MTI nyomán)

(címlapfotó: Kunhalmi Ágnes az MTVA épületében)

Valódi Hírek