Cserhalmi György: Ha piti tolvajok viszik a tíz százalékot, az még rendben van, de hogy tízet hagynak bent, és a kilencvenet viszik!

Kifakadt a Nemzet Színésze.

A legfrissebb HVG hetilapnak adott interjút Cserhalmi György. A Nemzet Színésze ebben úgy fogalmaz:

„Nem védekező reflexből mosolygok. A ránk dőlő információ és információhiány halmaza késztet röhögésre, legyen szó politikáról, közéletről, sportról, bármiről. Azt látom, hogy semmi sem következetes, mindent a pillanat szül, és igazán semminek nincs hatása”

Cserhalmi elmondta: azok után, hogy Székely Gábort leváltották az Új Színház éléről, nincsenek többé illúziói, nem akar közösségekhez tartozni. „Jöttek a percemberkék, hogy eldöntsék a nagy művészek sorsát” – fogalmaz.

Az 1990-ben tett váteszi jóslata, hogy itt nem rendszerváltás történt, hanem gengszterváltás, szállóigévé lett, de Cserhalmi emlékeztetett rá, azt is mondta, hogy jön a lenyúlás világa.

„Nem hittem, hogy ilyen >>sármosan<< csinálják. Ha piti tolvajok viszik a tíz százalékot, az még rendben van, de hogy tízet hagynak bent, és a kilencvenet viszik!”

– mondja a színész, hozzátéve: utoljára gyerekkorában lopott a debreceni piacon egy paradicsomot, és azóta is üldözi a lelkiismeret.

(hvg.hu)

Valódi Hírek