Kálmán Olga: Ki fogjuk kényszeríteni kétmillió ember akaratát a Fidesszel szemben

Vége a tejbetök bambáskodásnak.

A legerősebb ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció főpolgármester-jelöltje a szombati Népszavának nyilatkozott. Ebben Kálmán Olga közölte 4 legfontosabb programpontját:

1.) A Budapestről befolyó költségvetési bevételeket arányosabban kell visszaosztani a fővárosnak

2.) Vigyázni kell az itt élő emberekre: „nem csak a legelesettebbekre, a hajléktalanokra, hanem azokra az idősekre, akik már egyedül élnek, de nem tudnak magukról gondoskodni. Vigyázni az óvodásokra, bölcsődésekre, legyen mindenkinek megfelelő férőhely. Biztosítani a közlekedést az ingázóknak, lakhatást az itt élőknek.”

3.) Véget kell vetni a zöldterületek pusztításának.

4.) Zéró tolerancia a lopásnak, korrupciónak, mindent átláthatóvá kell kell tenni.

Kálmán Olga számít arra, hogy a kormány megpróbálja majd ellehetetleníteni az ellenzéki településeket, viszont az EP-választás eredményeiből úgy látja, hogy Budapesten nem csak a főpolgármester, hanem a közgyűlés is ellenzéki lesz, és így már nem lehet figyelmen kívül hagyni Budapest akaratát.

Úgy fogalmaz:

„Ha ez a kétmilliós város kifejezi azt az akaratát, hogy Budapesten nem kér a Fideszből, annak nincs ön szerint nyomásgyakorló ereje? Ez önmagában nagyon fontos üzenet lesz a kormánynak, hogy Budapest mást akar. Ha megválasztanak, akkor olyan nem lesz, hogy a kormány azt mondja: ezt meg ezt nem lehet elintézni, mert: csak. Ki fogjuk kényszeríteni.”

A legnagyobb ellenzéki párt főpolgármester-jelöltje elmondta azt is: a jelöléséből eredő DK-MSZP súrlódásokkal nem foglalkozik, és nem érdekli a Fidesz-médiában várhatóan beinduló karaktergyilkosság sem.

Mint mondja: bizonyára róla is kiderítik, hogy mecsetet akar építeni, de nem foglalkozik ezzel, megy előre.

Valódi Hírek