Rendkívüli hír: Kálmán Olgát indítja a főpolgármesteri előválasztáson a DK (+videó)

Több nőt a politikába!

Csütörtökön délben, rendkívüli sajtótájékoztató keretében jelentette be Dobrev Klára, hogy a DK saját jelölttel száll be a főpolgármesteri előválasztásba, nem is akárkivel. Az országosan és Budapesten is legerősebb ellenzéki párt a neves közéleti személyiséget, Kálmán Olgát támogatja.

Ezzel egyúttal megvan az egyetlen női főpolgármester-jelöltje is az előválasztásnak.

„Olyan főpolgármester-jelöltet szeretnék a budapestiek figyelmébe ajánlani, aki megalkuvás nélkül és kőkeményen küzd Orbán rendszerével és Tarlóssal szemben”

– ezekkel a szavakkal jelentette be Kálmán Olgát a DK győztes európai politikusa.

Dobrev azt mondta Kálmán Olgáról: „Nem megosztja, hanem egyesíti a szavazókat, nem párttag, nem is volt pártnak tagja soha. Olyan főpolgármester-jelölt, aki küzdeni fog, hogy szabadon sétálhassunk a városban, fel fog lépni mindenfajta mutyival szemben, vigyázni fog a budapestiek pénzére.”

A sajtótájékoztatón mindketten hangsúlyozták: a bejelentés nem érinti az ellenzéki pártok megállapodását a budapesti kerületekben, továbbá ősszel, az éles választásokon az előválasztás győztesét fogják támogatni, akár Kálmán Olga lesz az, akár nem. De persze remélik, hogy igen.

Videó a bejelentésről:


.

Valódi Hírek