Kálmán Olga: Dobrev Klára kampánya győzött meg, hogy új arcok és több nő kell a politikába

Egy hete keresték meg, sokat gondolkodott, mielőtt elvállalta.

Egyértelműen a mai nap belpolitikai híre, hogy a legerősebb ellenzéki párt, a DK az egyik legnépszerűbb közéleti személyiséget, Kálmán Olgát indítja a főpolgármesteri előválasztáson. (részletek és videó a bejelentésről >>itt<<)

Kálmán Olga ma este az ATV Egyenes Beszédének vendége volt, ahol egykori kollégája, Rónai Egon kérdezte őt.

A beszélgetés során többször előkerült egy 24.hu-nak adott interjúja, amelyben még nem tartotta valószínűnek, hogy elinduljon a főpolgármesteri címért. Kálmán Olga azt mondta: azóta rengeteget változott a helyzet, és ő maga is.

Sokat beszélgetett Dobrev Klárával, aki saját bevallása szerint meg tudta győzni

„először is azzal a kampánnyal, amit csinált az EP-választás előtt, és meg tudott győzni azzal, hogy mind a ketten úgy gondoljuk, hogy igenis nagyon jó lenne, ha minél több nő vállalna közéleti szerepet.”

A végső lökést az EP-választás eredménye adta meg, szerinte ugyanis megmutatta, hogy a budapestiek új szereplőket akarnak látni a politikában, és ez két hónapja még nem volt ennyire egyértelmű.

Karácsony Gergellyel kapcsolatban kifejtette: a DK csak az előválasztás első fordulójában támogatta a zuglói polgármestert, utána viszont következetesen azt mondta, hogy az előválasztás második fordulójának győztesét fogják támogatni. Miután a Momentum bejelentette, hogy saját jelöltet állít, kinyílt a pálya.

A felkészültségét firtató kérdésre azt válaszolta, hogy nem szükséges politikusi tapasztalat ahhoz, hogy valaki jó városvezető legyen. Ellenben neki évtizedes munka- és élettapasztalata van, sőt az ATV hírigazgatójaként a vezetői felelősséget is megtapasztalta.

Kálmán Olga szerint pont azokkal a politikusokkal van baj, akik az iskolapadból, élet- és munkatapasztalat nélkül egyből politikusnak állnak.

A teljes beszélgetés >>ezen a linken<< nézhető meg.

Valódi Hírek