Gyurcsány Ferenc: Kálmán Olga képes egyesíteni az ellenzéki tábort és győzelemre vinni Budapestet

„Bátor és felelős döntést hoztunk!”

Beszámoltunk róla, hogy a Demokratikus Koalíció a népszerű közéleti személyiséget, Kálmán Olgát támogatja a főpolgármesteri előválasztáson. (Részletek és videó >>itt<<.)

A bejelentés után a legerősebb ellenzéki párt elnöke, Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán méltatta a jelöltjüket.

Gyurcsány posztját változtatás nélkül idézzük.

„Kálmán Olga főpolgármester-jelölti támogatásáról:

1. Budapestet szabad, európai várossá kell tennünk. Az EP választás alapján megértettük, hogy a budapestiek változást akarnak. Akkor a változás emberére van szükség. Ez az ember Kálmán Olga.

2. Akik változást akarnak, azoknak időnként bátor döntéseket kell hozniuk. Bátor és felelős döntéseket. Mi merünk és tudunk ilyen döntéseket hozni. Helyes döntés volt Dobrev Klárát jelölni EP listavezetőnek, most helyes döntés Kálmán Olgát támogatni. Meg fogja mutatni, hogy képes egyesíteni a sokszínű ellenzéki tábort és győzelemre vinni Budapest ügyét.

3. A Momentum saját jelöltet állított. A verseny kinyílt. Ez a budapestiek érdekét szolgálja. Győzzön az, aki leginkább bírja a választók támogatását. Ha már lett valóságos verseny, akkor vegyük komolyan. Hogy a végén az ellenzék legjobb jelöltje legyen Tarlós kihívója, majd végül az új főpolgármester.

4. A megállapodásokat be kell tartani. Be is tartjuk. Nem nyitjuk ki a kerületi megállapodásokat függetlenül az EP választás eredményétől. Betartottuk, hogy az első fordulóban Karácsony Gergelyt támogattuk. És most betartjuk írásban vállalt korábbi ígéretünket is: az előválasztás második fordulójának győztesét fogjuk végül támogatni. Ennyit vállaltunk. És ezt betartjuk.”


.

Valódi Hírek