Óriási üzletet kötött Szijjártó, vettek 80 munkahelyet 1,27 milliárd forintért

A hülyének is megéri.

A Termelés-Logistic-Centrum Kft. (TLC Kft.) 10 milliárd forintból 2020 nyarára 29 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot épít a Veszprém megyei Litéren – közölte a külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón hétfőn, Budapesten.

Szijjártó Péter elmondta, hogy

a vállalat 1,27 milliárd forint befektetési támogatást kap.

A kormányzati segítséget azzal indokolta, hogy a beruházó a legkorszerűbb gyártóeszközöket és robottechnológiát telepíti az acélszerkezeteket gyártó csarnokba, és 80 új munkahelyet létesít.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b), Kontrát Károly, a térség fideszes országgyûlési képviselõje, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b2), Szedlák Attila (Fidesz-KDNP), Litér polgármestere (j2) és Michael Seiferling, a Termelés-Logistic-Centrum Kft. (TLC Kft.) ügyvezetõ igazgatója (j). MTI/Soós Lajos

A TLC Kft. tulajdonosa, a német Sennebogen csoport a 3 bajorországi gyárán kívül kizárólag Magyarországon termel, és az erős verseny ellenére választotta ismét a Dunántúlt beruházási helyszínnek – hangsúlyozta a miniszter.

Jelezte, hogy a befektetők bizalmáért folyó nemzetközi verseny az európai és a világgazdaság együttes lassulása miatt tovább élesedik, a TLC Kft. új gyára azonban a Magyarországra irányuló beruházási lendület folytatódását vetíti előre.

(MTI nyomán)

Valódi Hírek