Budaházy György: Nem ismertem be semmit! – Toroczkai László: Budaházy a magánvéleményét mondta

Tagadják az együttműködést a Fidesszel.

Felkavarta az állóvizet, hogy a Gulyás Márton-féle Partizán média tegnap nyilvánosságra hozott egy videófelvételt, amelyen Budaházy György a Mi Hazánk mozgalom kapuvári fórumának vendégeként egyebek mellett azt mondta:

„Most ugye az van, hogy a Fidesz megint szeretne egy olyan pártot, aki ezt a közeget azért mégiscsak összefogja, stb. És akivel szót tud érteni, és így erre adódik a Torooczkaiék által megalapított Mi Hazánk, amit azért lássuk be, hogy a Fidesz segít. Tehát ad neki médiát.”

Budaházy bevallja: a Mi Hazánk Mozgalom a Fidesz érdekeit szolgálja. "A Fidesznek van egy elképzelése, hogy neki mi kéne, és ezt a Mi Hazánk beteljesíti." Toroczkai Lászlóról tehát a legközelebbi "bajtársa" mondta el a nagy nyilvánosság előtt, hogy csicskája a Fidesznek.

Közzétette: Partizán – 2019. május 29., szerda

.

A videó villámsebesen elterjedt a médiában, Budaházy szavait pedig sokan úgy értelmezték, hogy végre autentikus helyről is megerősítést nyert az együttműködés a Fidesz és a Mi hazánk között.

Az eset után Toroczkai Lászlóék közleményt adtak ki, amelyben lényegében elhatárolódnak az elhangzottaktól:

„Budaházy György nem tagja a Mi Hazánk Mozgalomnak, választópolgárként elmélkedett egy lakossági fórumon, bármilyen konkrét információ nélkül.

A több mint két órás előadásból kiragadott mondatai – amelyeket egyébként semmivel nem támasztott alá – Budaházy György magánvéleményét tükrözik, és nem fedik a valóságot.”

Budaházy is megszólalt a saját oldalán, ő azt írja:

„Én nem >>ismertem be<< semmit. Nem is tehetem, mert nem vagyok bennfentes Mi Hazánk témában, pusztán a nyilvánosságban látottak alapján formálok véleményt.

A lényeg pedig annyi, hogy véleményem szerint a Fidesznek is jól jön egy tőle jobbra álló párt, amit a Mi Hazánk megtestesít, ezért is ad neki médianyilvánosságot a kezdetek óta. Ennyi! De ebben semmi újdonság nincs senki számára, mert ez egyszerűen köztudomású dologként tapasztalható volt az elmúlt időkben.

Ettől még a Mi Hazánk egy önálló pártképződmény. Az már más kérdés, hogy szerintem jelenlegi működésében nem testesít meg többet annál, mint ami a Fidesznek is kell. Persze ez se feltétlenül nagy baj, csak úgy gondolom, hogyha az én elképzelésem szerint hoztunk volna létre egy új radikális pártot, akkor az már most is több lehetne ennél.”

Valódi Hírek