Dühösek és frusztráltak lettek a DK-gyűlölő megmondóemberek Dobrev Klára sikere miatt

Egyikük a műsorát is befejezi.

Sokakat meglepett, hogy a Demokratikus Koalíció 16,3 százalékos eredménnyel az ország legerősebb ellenzéki erejévé, egyetlen középpártjává vált a tegnapi választásokon.

A DK – a tavalyi 320 ezer támogatóját majdnem megduplázva – 554 ezer szavazatot kapott. Ám nem mindenki tudott örülni Dobrev Kláráék sikerének az „ellenzéki” oldalon sem.

A hagyományosan DK-gyűlölő megmondóemberek hatalmas hisztériát csaptak a közösségi médiában, és a legképtelenebb rágalmakkal szórták meg a Demokratikus Koalíciót.

A Konok Péter nevű feketeöves gyűlölködő a Fidesszel való kollaborációval (!) vádolta meg azt a pártot, amelynek (a Momentum mellett) épp az a legfőbb ismérve, hogy semmilyen alkut nem köt az Orbán-rezsimmel.

Konok Péter, aki korábban Elena Ceaușescuhoz hasonlította Dobrev Klárát, ezúttal azt bírta a képernyőre vetni:

„Nyert a Fidesz (…) Második viszont az a pártszekta lett, amit a Fidesz azon szavazóknak talált ki és tart fenn, akik alapvetően fideszesek, ám – morális vagy egyéb okokból – elutasítják a Fideszt magát.

Vezérkultusz, idegenellenesség, totális programtalanság (leszámítva néhány teljesen üres lózungot), arcpirító nepotizmus, az álhírekre és a rágalmazásra épített revolversajtó, fizetett és önkéntes trollok riadólánca – mindez együtt még plusz négy mandátumot hozott a NER-nek, DK néven.

A „szocialisták” súlyos vereséget szenvedtek, ami csak részben tulajdonítható annak az elképesztő pofátlanságnak, hogy Ujhelyit és Szanyit (Szanyit!!!) Jávorba csomagolva akarták letuszkolni a választóik torkán. Nagyobbik részben pedig annak köszönhető, amit az MSZP az elmúlt évtizedben csinált, illetve nem csinált.

Ha az MSZP végre eltűnik a süllyesztőben, az mindenképpen pozitív fejlemény, csak sajnos korántsem arról van szó, hogy megürül valamiféle hely a NER-t ellenző politikai téren. Gyurcsány, mint valami egészségtelen gáz, azonnal betölti, ahogy ez pillanatnyilag látszik. Egy béna, korrupt, tehetetlen és érdektelen párt helyére egy igazi populista manipulátor kerül.”

.

A korábban szintén Dobrev Klára ellen ágáló Hont András volt eddig a legvisszafogottabb: ő lakonikusan csupán azt olvasta ki a DK 16 százalékos eredményéből, hogy fölösleges volt az elmúlt 12 év, visszatértünk 2006-ba.

A másfél évtizedig a Fidesz propagandistájaként dolgozó, majd a Simicska-fordulat után a Jobbikot választó Dévényi István pedig arról írt drámai posztot, hogy mivel a DK lett az ország második legerősebb pártja, ezért ő kiszáll és befejezi a Kötöttfogás című Jobbik-simogató műsor vezetését.

.

 

Valódi Hírek