Pofaszakasztó: Szili Katalin Amerikában köpködte az egyesült államok eszményét

A kinti magyarok a bőrükön érzik, mennyire rossz is az…

Az európai választás az őshonos kisebbségek jövője szempontjából is fontos – mondta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott Washingtonban, ahol szombaton részt vett a szokásos évi magyar pikniken és cserkészbálon.

Szili Katalin lényegesnek nevezte, hogy az Egyesült Államokban élő magyarok is minél többen menjenek el voksolni, mégpedig arra az Európára, amelynek nemzetállamai szeretnék megőrizni történelmüket, kultúrájukat, hagyományaikat, s azt a keresztény identitást, amely Európának történelmileg is a sajátja.

„Az amerikai magyarok tapasztalatból tudják, hogy mennyire különbözik a soknyelvű Európa az egyébként azonos nyelven beszélő és olvasztótégelyként ismert Amerikától” – mondta.

„Mi nem európai egyesült államokra készülünk”

Szili Katalin hangsúlyozta: az Európai Unióban 60 milliós őshonos kisebbség él, amelynek része a felvidéki, a kárpátaljai, az erdélyi, a vajdasági, a drávaszögi, a muravidéki és a burgenlandi magyarság is.

„Az őshonos kisebbségek ügyét csakis akkor lehet tematizálni, ha olyan képviselők kerülnek az Európai Parlamentbe, akik a nemzetek Európáját támogatják, és a keresztény Európa sokszínűségét jelentő őshonos kisebbségek sorsát kedvezően befolyásolják” – szögezte le.

(MTI nyomán)

Valódi Hírek