Dobrev Klára kipakolt: 82 gyermeket ítélt halálra az Orbán-kormány (+videó)

Még Romániában is meggyógyítják az ebben a betegségben szenvedő gyermekeket, csak Magyarországon nem.

Dobrev Klára szombati sajtótájékoztatóján emlékeztetett annak a kislánynak, Dicsa Noéminak az esetére, aki egy ritka betegségben, genetikai izomsorvadásban szenved. A 6 éves kislányt az állam magára hagyta, ezért közadakozás indult a megmentésére, amelybe maga Dobrev Klára is beszállt.

A DK listavezetője elmondta: az elmúlt hónapokban utánajárt a hasonló betegségben szenvedők helyzetének, és kiderült, hogy

120 gyermek van Magyarországon, aki ebben a ritka betegségben szenved.

Ezek a gyerekek megfelelő gyógykezelés nélkül 5-6 éves koruk környékén meghalnak, pedig 2017-ben megtalálták a betegség ellenszerét, amellyel életben maradhatnak.

Dobrev Klára emlékeztetett, hogy ebből a 120 izomsorvadásos gyerekből csak 38-nak fizeti ki a kormány a gyógykezelését, másképp fogalmazva:

82 gyereket halálra ítélnek, pedig már van mód a megmentésükre.

Dobrev hozzátette: 2017 óta már nemcsak Nyugat-Európában, de Szlovákiában, Romániában és Lengyelországban is kifizeti az állam ezeknek a betegeknek a gyógyításukat.

A DK listavezetője felháborítónak tartja, hogy Orbánék propagandára, agymosásra, de még egy senkit nem érdeklő vadászkiállításnak a reklámjára is a sokszorosát költik el, mint amiből megmenthetők lennének ezek a gyermekek.

Videó:


.

Valódi Hírek