Lebukott a hisztiző Orbán: Egy több hetes nyilatkozat kezdett el neki fájni

Nagyon kellett keresnie valamit, ami miatt sírhat.

Nem Manfred Weber lesz az Európai Bizottság első olyan elnöke, akit a Fidesz szavazatai nélkül választanak meg.” – mondta az Európai Néppárt szóvivője a Politicónak, miután Orbán Viktor arról beszélt, hogy alkalmatlannak tartja Manfred Webert bizottsági elnöknek és visszavonták tőle a támogatásukat. Ezzel utalt a szóvivő arra, hogy legutóbb Junckert se szavazta meg a Fidesz.

Mint ismert: Orbán szerint Weber megsértette a magyar választókat, amikor azt mondta, hogy inkább nem lesz bizottsági elnök, ha ezt csak a Fidesz szavazataival érheti el. Orbán úgy érzi, hogy ezek után miniszterelnökként nem támogathatja.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfő este a Hír TV-ben gyakorlatilag megismételte, amit Orbán mondott, viszont az is előkerült, hogy az ominózus mondat, amire a kormányfő ugrott, az egy egyszerű ürügy,

mivel Weber azt már hetekkel ezelőtt mondta.

Kiderült, nem történt semmi azóta. Dömötör csak annyit mondott, önmagában a Weber-nyilatkozat elég volt ahhoz, hogy ez legyen a következménye.

A reakciók sem maradtak el Európában, „az elmúlt napok viselkedésével és az olasz Liga vezetőjével tartott találkozóval világos jelét adta annak, hogy el fogja hagyni az EPP-t” – mondta Orbán Viktor magyar kormányfőről Annegret Kramp-Karrenbauer, a Németországban kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke.

(via 444)

Valódi Hírek