Összefogott az ellenzék, hogy mind a 10.000 szavazókörben legyen ellenzéki szavazatszámláló

Nem bíznak a Fideszben.

Koordinálni fognak az ellenzéki pártok, hogy a május 26-i európai parlamenti választásokon mind a több mint tízezer szavazókörben legyen ellenzéki delegált – jelentette be csütörtökön közös sajtótájékoztatón Varju László (DK), Jakab Péter (Jobbik), Harangozó Tamás (MSZP), Barabás Richárd (Párbeszéd), Berg Dániel (Momentum), és Pitz Dániel (LMP).

Varju László elmondta: „a Fidesz mindenkori választási rendszerét ellenőrizni kell”, ezért döntöttek a koordináció mellett. Jakab Péter hozzátette: a tavaly április választások után nagyon sok jelzést kaptak választási rendellenességekről.

A jobbikos politikus kijelentette, hogy május 26-án nagyon szoros küzdelemre készülnek, és „minden egyes elcsalt ellenzéki szavazat akár ellenzéki mandátumba is kerülhet”.

Jakab reméli, hogy május 26-án ,tisztességes választási eljárásban olyan gyomrost tudnak adni a Fidesznek, amelyből az októberi önkormányzati választásokig nem tud felállni.

Újságírói kérdésre Jakab és Harangozó azt is elmondták, a pártok folyamatosan egyeztetni fognak arról, hol és hány szavazatszámlálójuk van, és lehetővé teszi, hogy előre tervezzenek, olyan helyekre irányítsanak át delegáltakat, ahol nincs elegendő.

Varju László azt is elmondta, a következő hetekben folyamatosan tájékoztatják a sajtót a fejleményekről, és így is próbálják ösztönözni az embereket, hogy jelentkezzenek szavazatszámlálónak.

Közösen küld szavazóköri delegáltakat az ellenzék az EP-választáson. Élőben a Mércén!

Közzétette: Mérce – 2019. április 4., csütörtök

.

(via Mérce)

Valódi Hírek