Polt Péterék választási csalással gyanúsítanak egy jobbikos képviselőt – (+videó)

Egy év után eljutottak idáig.

Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Farkas Gergely jobbikos országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését egy választási csalás miatt indult ügyben – tudatta a Legfőbb Ügyészség szerdán közleményben.

A választás rendje elleni bűntett miatt folyó nyomozás során felmerült megalapozott gyanú lényege szerint Farkas Gergely a 2018-as országgyűlési választást megelőzően – a Jobbik Bács-Kiskun megye 5. számú országgyűlési egyéni választókerületében nyilvántartásba vett képviselőjelöltjeként – az LMP jelöltjének egy vele folytatott beszélgetés során felajánlotta, hogy ha visszalép a választástól, kifizeti neki a kampányra addig fordított hatszázezer forint költséget. Az ajánlatot az LMP-s jelölt visszautasította – írja az MTI.

Kicsit jobban árnyalja a képet, hogy a tavaly februárban készült hangfelvételen Farkas arról beszélget az LMP-s Midi Melániával, hogy mi lenne, ha visszalépne. Az LMP-s jelölt azzal hárította el a kérést, hogy „végigcsinálta mínusz tízben az ajánlásgyűjtést”, ráadásul megrendelte a plakátokat, szórólapokat, ami legalább 600 ezer forintos kiadás. Ezt egy jelölt tudja finanszírozni az államtól kapott 1 millió forintból, ám visszalépés esetén értelemszerűen nem jár ez a pénz. Farkas ennél a pontnál vetette fel, hogy

ha kifizetjük, akkor visszalépsz?

Farkas a felvétel nyilvánosságra kerülése után azt mondta, hogy a hangsúlyából is érződik, hogy csak „vicces felvetés volt”, viszont elismerte, hogy hibázott.

Farkas Gergely cselekménye az ügyészség szerint választás rendje elleni bűntett megállapítására alkalmas, ezért indokolt a képviselő gyanúsítottként történő kihallgatása, ami mentelmi jogának felfüggesztése után lehetséges.

A legfőbb ügyész a választás rendje elleni bűntett miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként az Országgyűlés elnökénél Farkas Gergely országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta – közölte a Legfőbb Ügyészség. (MTI/Index)

Valódi Hírek