Orbán Viktor: „Lehet, hogy nem is a Néppártban van a helyünk”

Belengette a Fidesz kilépését.

A „bevándorláspártiak” megtámadták a Fideszt az Európai Néppártban (EPP), arra törekednek, hogy az egész EPP-t átalakítsák egy bevándorláspárti nemzetközi szervezetté – hallucinálta Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli interjújában.

Kijelentette: a keresztény kultúra megvédése és a migráció ügyében semmilyen kompromisszum nem képzelhető el, „minden másról lehet beszélgetni”.

Az EPP-n belüli törésvonalat úgy írta le, hogy vannak olyan pártok, amelyek kevert népességű Európát akarnak, be akarják hozni a migránsokat, és vannak pártok, amelyek meg akarják őrizni a keresztény kultúrát, a határokat, és nem akarnak migrációt.

Hozzátette: Magyarország elsőként bizonyította be, hogy a migrációval szemben fel lehet lépni, meg lehet állítani, és „ezért kerültünk mi a viták középpontjába”.

„Több lehetőségünk is van, ezt majd a Fidesz el fogja dönteni, hogy az Európai Néppárton belül vagy azon kívül”

– mondta Orbán.

Elmondta: több tárgyalást is folytatott a napokban, például Jean-Claude Junckerrel, Manfred Weberrel, különböző miniszterelnökökkel és államfőkkel.

Orbán kijelentette:

„ha úgy alakul, hogy nekünk valami új dolgot kell indítanunk Európában, és lehet, hogy ennek a vitának az lesz a vége,

hogy a helyünk végül is nem a néppártban van, hanem azon kívül

– bár én inkább a néppárt átalakítását, megreformálását szeretném elérni, például, hogy helye legyen benne a bevándorlásellenes erőknek is, mint amilyen mi vagyunk -, (…) akkor nyilván az első hely, ahol tárgyalni fogunk, az Lengyelország”.

Emlékeztetett, hogy a lengyel szélsőjobboldali Jog és Igazságosság (PiS) nem tagja a néppártnak.

(MTI nyomán)

Valódi Hírek